Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yaklaşık 7 yıl yaptıktan sonra bu görevinden genel merkezce azledilen ve emeklerinin karşılığında ise Belediye meclisi aday listesinin 3. sırasına konulan Özlem Sarıfakıoğlu’nun adı kent siyasi kulislerinde yine gündeme geldi.

Kulislerde konuşulan spekülasyonlara göre; gerek Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile yıldızının barışmaması gerekse de seçilmesine kesin gözü ile bakıldığı için yerel seçim çalışmalarına pek katılmadığı öne sürülen Özlem Sarıfakıoğlu’nun, Saadet Partisi (SP) Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek’in seçimi kazanması halinde Saadet Partisi’ne geçebileceği iddia ediliyor.

Bu iddiayı ortaya atanlar ise gerekçelerini şu şekilde anlatıyorlar: “Bilindiği gibi; Başkan Mustafa Poyraz ile Özlem hanımın arası hiç iyi değil. Yine bilindiği gibi Özlem Hanım gerek performans değerlendirmesinde gerekse de başkan aday adaylarının katıldığı temayül yoklamasında o zaman AK Parti’den aday adayı olan Hanefi Mahçiçek lehinde açık bir şekilde çalışmalarda bulundu. Bunu parti camiasındaki cümle âlem çok iyi biliyor. İşte bu nedenleri bir araya topladığımız zaman Özlem hanımın Saadet Partisi’ne geçebileceği imkânlar dâhilinde görülüyor. Bununla birlikte; SP adayı Sayın Mahçiçek’in eğer seçilirse başkan yardımcısının birisinin bayan olacağı şeklindeki açıklamasının da böyle bir iddianın gündeme gelmesinde etkili olabileceği öne sürülüyor.”

Bu iddialar hakkında görüşlerini aldığımız Saadet Partisi (SP) Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek; “O zamanki adaylık sürecinde birileri birilerini destekledi. Bunlar son derece doğal olan şeylerdir. Bilindiği gibi Özlem hanımla da bizlerin diyalogu iyidir. Ancak; biz Saadet adayı olduktan sonra kendisinin de bizim partimize katılacağı yönünde herhangi bir görüşmemiz olmadı. Kimseye de başkan yardımcılığı gibi konularda verilmiş bir sözümüz yok. Ama gelmek isteyene de tabi ki kapımız her zaman açıktır” diye konuştu. (KANAL 46 İSTİHBARAT VE POLİTİKA SERVİSİ - www.kanal46.com)




Editör: TE Bilisim