Bu sütunlarda Ekrem Erdem kimdir demeden direkt  mektubuma başlayacağım. Eğer siyasetle ilgilenen veya ilgilenmeyen biri Ekrem Erdem’de kimmiş diyecekse bu yazıyı okumasın…


Değerli hocam….


Size belli ki tanınma oranı partinin aldığı oy oranından çok çok aşağılarda olan İl başkanınızla ilgili yazdığım yazıyı okutmadan hakkımızda yalan yanlış yazı yazıyorlar diye ispiyonlamışlar.


İl Başkanları toplantısından sonra, Başbakanımızın Giresun ve  Kahramanmaraş il başkanlarını 4. kata çağırdığını, bu çağırmadan sonra Giresun başkanın istifa ettiğini, Kahramanmaraş İl başkanının ise bu toplantının hemen akabinde memlekete gelerek  katıldığı toplantılarda moralinin çok bozuk olduğu gözlerden kaçmadı.


Değerli hocam….


Bendeniz memleketin dertleri ile hemhal olmayı kendisine dert edinmiş bir gazeteci, bir kalemşor olarak il başkanımızın moralinin neden dolayı bozuk olduğunu araştırmak ve bunu özel hayatı ile ilgili olmadığı sürece kamu oyu ile paylaşmakla mükellefim.


İl başkanımızın moralinin bozuk olması memlekete gelecek olan hizmetlerin aksamasına yol açar düşüncesi ile hareket eden bendenizin, Kooperatif başkanı olan kardeşinin direk adrese teslim postaladığı  kapasite üstü  işleri ile de ayrıca bu zamana kadar ilgilenmediğimi de bilmenizi isterim.


Önceliğim bal tutan parmağını yalar misali yapılan  paslaşma işlerin takibi değil, memleketime gelecek olan hizmetlerin takibidir.


Değerli hocam….


Size bir sınıf başkanı edası ile beni elinden tutup, zat’ı alinize getiren il başkanına; aha öğretmenin gevezelik edeni yakaladım dercesine şikayet etmeden önce, belli ki hakkımda asılsız yazı yazıyorlar diye bahsetmiş ki direkt olarak mevzuya  daldınız.


Değerli hocam….


Sevgili İl başkanımız Fatih Erkoç  kaçmasın diye sıkı sıkı tuttuğu elimden tutup size getirmeden  önce, sen ne yaptın da bu adam yazı yazdı, veya şu yazdığı yazı nedir diye sormak ihtiyacını  hissettiniz mi?


Değerli hocam….


Sizin İl başkanınız benim otoritemden  öte burada otorite istemem dercesine kurban bayramında Gurup başkan vekilimiz Mahir Ünal’ın partililerle bayramlaşmasını sabote ettimde bu geveze gazeteci ondan dolayı benim hakkımda yazı yazmıştı dedi mi?


(Muhtemelen dememiştir, çünkü İl başkanının bu teşkilatta  memlekette vekillerden önce söz sahibi olduğunu bilmiyordur. Veya o yazımda  bahsettiğim gibi giderayak buranın dayısı benim demek istemiştir.)


Değerli hocam….


İl başkanınız beni elimden tutup Hocam şunun bir kulağını çek edasıyla yanınıza getirdiğinde, şikayeti bitipte ben konuşmayım diye size çaktırmadan tamam yeter işin bitti git buradan der gibi el-kol karışık beni itmesinden sonra niye böyle yaptın diye sordunuz mu?


Muhtemelen sormamışsınızdır, Sormuş olsanız, il başkanınız beni kendi yönetim kurulu üyeleri ile ya da parti de çalışan elemanlarla karıştırdığını size söyleyemezdi.


Değerli hocam….


İl başkanınıza gazeteci ne yazmış, yazdığına açıklama yaptın mı veya o işin aslı öyle değil böyle diye bir görüşmen oldu mu diye sordunuz mu?


Lütfen İl başkanınıza sükut ikrardan gelir atasözünü hatırlatırmısınız..


Değerli hocam….


Biliyorum bu adamda nerden çıktı der gibi olduğunuzu duyar  gibiyim.


Gazeteci dürüst olmalı derken size yürekten katıldığımı beyanla  benim yazımda yalan haber değil, olmuş bir olaya yorum yaptığımı kabalık saymazsanız hatırlatarak,  Kahramanmaraş’ta yapılan temayülde il başkanına  aynı kalemle aynı karakterde yazılmış kaç tane oy pusulası çıkmış bir araştırma yapıp biz aydınlatabilir misiniz


Bunu haddim olmayarak siyasi dürüstlük adına sizden istesem  umarım bana kızmasınız…


Çünkü, Kahramanmaraş’taki temayülde  divan’ın tamamen il yönetiminden oluşturulmasına gösterilen tepkiden ve Türkoğlu ilçemizden bir muhtarın elinde Fatih Erkoç adına hazır yazılmış oy pusulaları dağıttığından haberdar olmuşsunuzdur…


Abid VANLI
havadismaras.com

Editör: TE Bilisim