Kahramanmaraş İl Genel Meclisi’nin (İGM) Ekim ayı olağan toplantıları başladı.

İlk oturumu bugün saat 14.00’da yapılan İGM toplantıları Cuma gününe kadar aynı saatte yapılacak. Cuma günkü toplantı ise sabah saat 10.00’da başlayacak.

İGM’nin bu ayki toplantısında eğitim-öğretimdeki derslik eksikliklerini giderebilme adına kullanılması planlanan ancak kamuoyunun mantıklı, makul ve sağ duyulu kesimlerinin karşı çıktığı 38 milyon liralık kredi kullanılması konusunun da görüşülmesi bekleniyor.

İGM’nin Ağustos ayı toplantısında konu tam olarak olgunlaşmadığı ve kamuoyunun büyük kesiminin karşı çıkmasının ortaya çıkması ile görüşülmesinden vazgeçilen kredi konusunun bu hafta içerisinde, krediye bir hayli sıcak bakan Ekrem Ergin’in başkanı olduğu Plan-Bütçe Komisyonunda ele alınarak genel kurula getirilmesi tahmin ediliyor.

10 yıl vadeli olarak kullanılması düşünülen ve faizi ile birlikte 60 milyon liraya mal olması beklenin
kredi ile kent merkezindeki derslik açığının kapatılması hedefleniyor. Ancak; kamuoyu çevreleri ise önceki yıl Başbakan Erdoğan'a verilen okul sözlerinin halen yerine getirilmediğine dikkat çekerek, İGM'nin borçlanarak adeta bu sözleri yerine getirmeye çalışmasına büyük tepki gösteriyor. (www.kanal46.com)