Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olan 3 Mayıs 1944’ün 66’ıncı yıldönümü olan Türkçülük Bayramı görkemli etkinliklerle kutlandı.

9 Mayıs Anneler gününe denk gelen kutlama sebebiyle Kapıçam Piknik Alanı ana-baba gününe dönerken, davul-zurnalar eşliğinde kutlanan gün, anlam ve önemine yakışır şekildeydi.

Sabahın erken saatinde Kapıçam Piknik Alanını dolduran ülkücüler, kutlama alanında keyifli bir gün geçirirken, ilkin ülkücü hareketin önde gelen lideri merhum Alparslan Türkeş ve şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, bunu saygı duruşu ve istiklal marşının okunuşu takip etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığınca düzenlenen ve yürütülen etkinlik çerçevesinde, yine ülkücü hareketin Kahramanmaraş’taki önemli ismi İbrahim Azkara, 3 Mayıs’ın tarihçesinden söz etti, bu hareketin önemini dile getirene uzun konuşma yaptı ve dinleyenlerden-izleyenlerden büyük alkış aldı.

Milli şuurun yeniden uyanışı için bir milat olan 3 Mayıs kutlamaları sebebiyle otobüs üzerine çıkan ve bir konuşma yapan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Türklüğün ayağa kalkması için milliyetçiliğini bu ülkenin çimentosu olduğunu, Türkiye sevdasının milli duruşun Türk siyasetin yerleşmesi ile bu tarihin başladığını belirterek, Türklüğün ve milliyetçiliğin bu büyük bayramının tüm Türk dünyasına kutlu olmasını diledi ve aynı güne denk gelen kutlama sebebiyle, tüm katılımcıların ve annelerin anneler gününü kutladı.

TARİHE YAZILAN KARA SAYFALAR

Bastırmacı 3 Mayıs 1944’de bir avuç Türk aydını aynı bugün de Türküm diyenlerin olduğu gibi, dönemin iktidarı tarafından nizam düşmanlığı ve ırkçılık gibi suçlamaları ile zulme uğradığını belirtti, “Türk tarihine Türkçülük-Turancılık mahkemeleri olarak geçen kara sayfalar yazılmıştır. H.Nihal Atsız, Başbuğ Alparslan Türkeş ve beraberindeki Türk milliyetçilerinin yargılanmaları, Türk milleti tarafından büyük tepki görmüş ve Türk gençliği Türklüğe, Türkçülüğe ve milliyetçiliğe yönelik karalama ve iftiralara karşı tek yürek olmuştur. Halbuki Başbuğ Türkeş ve arkadaşlarının, Türkçülük ve Turancılık davasından yargılanmasına neden olan tezleri, 50 yıllık bir süre içerisinde gerçekleşmiş ve 1990’lı yollarda Sovyet’lerin yıkılması ve Türk devletlerinin bağımsızlığına kavuşması ile; ‘Tarih Alparslan Türkeş’i haklı çıkarttı’ pankartları asılmıştır. Türk milliyetçileri iftiralara, baskılara ve suçlamalara rağmen, Türklük şuurundan, Türkiye sevdasından ve Türk birliği ülküsünden vazgeçmemişler ve asla da vazgeçmeyeceklerdir” dedi.

İÇİNDE BULUNULAN KARANLIK DÖNEM!

Türk milliyetçilerinin 3 Mayıs’tan sonraki zamanlarda da mağrur bir ruh halinde, mağdur olduklarını iddia eden Bastırmacı, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü; “3 Mayıs’ta ortaya konulan azim ve kararlılık, Türk milletine olan sarsılmaz inanç, dün olduğu gibi, bugün de aynı heyecanla devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz karanlık dönemde bu ruh ve heyecan çok daha dönem ve anlama kazanmıştır. Küresel güç koalisyonu ve bunların içerideki uzantısı olan AKP iktidarının, Türk milliyetçiliğini tahrip etme konusunda her türlü yola başvurdukları görülmektedir. AKP iktidarının ve yandaşlarının Türk kimliği ve doğal sonucu olan Türk milliyetçiliğine sistemli bir şekilde saldırması bu işbirliğinin göstergesidir. Türk milletiyle sorunlu, geleceğiyle uyumsuz, sadece ikbal peşinde milli her türlü kaynağı talanla meşgul ve görevli AKP iktidarının önündeki en büyük ve yıkılmaz engel, Türk milletine özgü olan Türk milliyetçiliğidir.” diye konuştu.

Türk Milliyetçiliğinin aynı zamanda şanlı bir kurtuluş mücadelesi verip, Cumhuriyet kuran ideolojinin adı olduğunun da altını çizen Bastırmacı; “Daha sonra da Cumhuriyeti koruyup geliştirmek için ağır bedeller ödeyen bu sarsılmaz inancın hükümet olma zamanı çoktan gelmiştir. Türk milletinin birliği ve dirliği, Türk Devletinin bağımsız üniter yapısının devamlılığından yana tercihini tavizsiz bir şekilde belirleyen Türk milliyetçileri, hali hazırda yaşanılan yıkımın, gerilim ve kaos ortamının gelecek açısından ne büyük bir tehlike ve tehdit içerdiğinin bilincindedir. Çözüm ve değer üretmekten uzak olan gayri milli politikaların hamisi konumundaki AKP zihniyetinden kurtulmak artık bir mecburiyettir. Hergün bir yenisi yaşanan ihanetlere, sayısı gittikçe aratan şehit cenazelerine, ortaya çıkan soygun ve vurgunlara, akıl almaz teslimiyetlere Türk milleti layık ve mahkûm değildir. Ülkeyi bu perişanlıktan kurtaracak tek ve son şans Türk milliyetçileri ve onların siyasi oluşumu olan MHP’dir. Her türlü engelleme ve zorluğa rağmen, Türk milletini şanlı mazisinden onurlu geleceğine her şeyi göze alarak taşıyacak olan bu iradedir” dedi ve her cümlesi alkışlarla kesildi.

VAN MİNUTE VE ÖZÜR DİLENME…

Bastırmacı uzun konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Bugün demokrasi ve insan hakları havariliği yapan, tüm güzel değerleri kendine mal etmeye çalışan AKP zihniyeti ve onun yandaşları, küçük şeytan İsrail, Filistinli kardeşlerimizin üzerine misket bombası yağdırarak katliam yaparken, sözde protestosunu ‘van minute’ (van minüt) gösterisi yaparak, sonra özür dilenirken, neredeydiniz?

Sözde ermeni açılımıyla ve imzaladığı protokolle, tarihe hocalı katliamı olarak geçene katliamda ve Karabağ’daki vatanından uzakta yaşamak zorunda bırakılan Azeri kardeşlerimize karşı soykırım göz ardı edilirken, kardeşlerimizin tarihten gelen haklarını hiçe sayılırken, neredeydiniz?

Irak’ta 1,5 milyon Müslüman kardeşimizi katledilip, erkekler işkencelere ve insanlık dışı muamelelere maruz bırakılırken ve kadınlara tecavüze uğrarken, neredeydiniz?
Bölücü örgüt militanları Habur’da kahramanlar gibi törenle karşılanırken ve ayaklarına Türkiye Cumhuriyetinin yüce mahkemeleri gönderilirken, neredeydiniz?”

VE NEREDE OLACAKSINIZ!

Son olarak da Bastırmacı; “Türkiye ekonomisi batma noktasına gelmişken, son günlerde onlarca Mehmetçik ve güvenlik görevlisi şehit edilirken, gündemi Anayasa değişikliği ile meşgul eden ve devletin tüm kurumlarına hakaretler yağdıran AKP zihniyeti ve yandaşları, bu ülke küresel güçlerin kontrolüne geçtiğinde, NEREDE OLACAKSINIZ?” diye sordu ve Türk milliyetçilerini her zaman burada ve bu vatana sahip çıkan gerçek milliyetçiler olarak gösterdi.

Kutlama törenleri, piknik ve çeşitli gösterilerle devam etti. (Kimlik - www.kanal46.com)



Editör: TE Bilisim