Karacasu ve Kavlaklı’da 7 Mart 2010 Pazar günü yapılacak olan belediye seçiminin Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararına istinaden Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilerek kamuoyuna açıklanmasının üzerinden yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen gerekçeli karar henüz açıklanmadı.

Bilindiği gibi; Karacasu Belediyesi eski Başkanı Süleyman Topçuoğlu’nun Danıştay 8. Dairesi’nde açtığı davada Karacasu’nun yeniden belde statüsüne kavuşması kararlaştırılmış, bu kararın ardından Yüksek Seçim Kurulu da yeniden belde olan Karacasu ve Kavlaklı beldelerinde 7 Mart’ta seçim yapılmasını kararlaştırmıştı.

Bunun üzerine Süleyman Topçuoğlu Saadet Partisi’nden Faruk Aksu ise Ak Parti’den aday olarak seçim çalışması yürütmüştü. Ancak, incelemelerde bulunmak üzere 27 Şubat’ta kente gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Danıştay 8. Dairesi’nin kararını bozması üzerine YSK’nın da seçimi iptal ettiğini kamuoyuna ilk kez açıklamıştı. Böylece Veysel Eroğlu da belde ziyaretlerini iptal ederek Kahramanmaraş’tan ayrılmıştı.

Saadet Partisi Karacasu Belediye Başkan adayı Süleyman Topçuoğlu, seçimin iptal edilmesine dayanak olarak gösterilen Danıştay Dava Daireleri Üst Kurulu’nun gerekçeli kararının açıklanmasını beklediklerini belirterek şunları kaydetti:

“Yaptığımız araştırmaya göre; Üst kurulun 25 Şubat 2010 Perşembe günü temyizle ilgili kararını vererek 8. Daire’nin kararını bozduğunu öğrendik. 27 Şubat’ta ise YSK’nın seçimi iptal ettiği kamuoyuna açıklandı. Biz daha önce 8. Daire’den 15.10.2009 tarihinde ‘belde statüsüne kavuşmamız” yönündeki gerekçeli kararı almıştık. Bu kararla birlikte YSK’ya seçim yapılması için başvurduğumuzdan yaklaşık iki ay sonra seçimin yapılmasına karar verilmişti. Yani belli bir süreç var. Oysa ki; Dava Daireleri’nin 25 Şubat 2010 tarihli kararının gerekçeli kararı şu ana kadar henüz açıklanmamasına rağmen YSK’nın 27 Şubat’ta yani iki gün sonra adeta jet hızı ile seçimi iptal etmesinin nedenini halen anlayabilmiş değiliz. Bu nedenle ortaya atılan “İktidar partisi seçimi kaybedeceğini anlayınca bir müdahalede mi bulundu” şeklindeki söylentilere ise; yüce yargının kararlarına saygı duyarak asla inanmak istemiyoruz.”

Saadet Partili Topçuoğlu, gerekçeli kararın kamuoyuna açıklanmasının ardından hukuki mücadelelerine devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Böylece; Danıştay İdari Dava Daireleri’nde 2009-2687 esas numarası ile temyizde bulunan dosya ile ilgili gerekçeli kararın açıklanması büyük bir merakla bekleniyor. (www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim