TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu Sözcüsü Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar: "Hem TBMM olarak hem de AK Partili kadınlar olarak kadına karşı şiddet her zaman gündemimizde"


AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu Sözcüsü Sevde Beyazıt Kaçar, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin "Hem TBMM olarak hem de AK Partili kadınlar olarak kadına karşı şiddet her zaman gündemimizde" dedi.
Kaçar, AK Parti Yozgat 4. Olağan Kongresi sonrası yaptığı açıklamada, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi olayının şiddetin daha ötesinde bir şey olduğunu söyledi. Kadına şiddetin gündemlerinden hiç çıkmadığına dikkat çeken Kaçar, şöyle konuştu: "Hem TBMM olarak hem de AK Partili kadınlar olarak kadına karşı şiddet her zaman gündemimizde. Özellikle de bir aydan fazla oldu, kadına şiddetin engellenmesiyle ilgili bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu komisyonda ben de sözcülük görevini üstlendim.
Her türlü alanda çalışıyoruz. 'Bu olayların engellenmesi için neler yapabiliriz' derken, Özgecan'ın hunharca katledilmesi olayı meydana geldi. Bu olay bizi ciddi üzdü. Böyle bir şeye şiddet demek bile hafif kalıyor bunun yanında. Şiddet ötesi bir davranış olarak görüyorum. İnşallah bunlar son bulacak, bulmalı. Sürekli ve sadece kadınların çalışmasıyla bunu yapamayız. Erkeklerin de bize destek vermesi gerek. Birlikte bu işin üstesinden gelebiliriz. Şiddetin her türlüsüne, kime yapılırsa yapılsın, kadın, erkek, çocuk, hayvan, hiç fark etmez, bütün şiddete karşıyız. İnşallah bunun önlenmesi için de gereken neyse yapacağız."
Kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırması komisyonunun çalışmalarına değinen Kaçar, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ilgili kurumların bu konuda hangi çalışmaları yaptıklarını değerlendirdiklerini kaydetti.
Kaçar, çalışmalar kapsamında cezaevlerinde hem şiddet gösteren erkekleri hem de şiddet gören kadınları ziyaret ettiklerini anlatarak, şöyle devam etti: "Korunma ve sığınma evlerine gittik. Şiddet Önleme ve Merkezleri'ni gezdik. Kanunlarla bu şiddeti engellemeye çalışsak da kanunlar yeterli olmuyor. Zihinsel bir dönüşüm gerekli. Bu dönüşüm için de elimizden geleni yapacağız. Hem kamu kurumları olarak hem derneklerimiz olarak. Yayın kuruluşlarımızdan da rica ediyoruz. Genel yayın yönetmenlerimizden, film yapımcılarımızdan, basın kuruluşlarımızdan dillerimizin daha dikkatli kullanılması ile ilgili görüşüyoruz. İnşallah hep birlikte kadınıyla erkeğiyle bütün şiddetin karşısındayız."



Kanal46


Ajanslar