Kahramanmaraşlının yakından tanıdığı bir isim olan işadamı mimar Rafet Küsmüş ile refikimiz Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi bir röportaj yaptı. Sorunları yerinde çözeceğini söyleyen Küsmüş, seçimler için iddialı görünüyor. İşte o röportaj:

NEDEN ADAY OLDU?

Yaklaşık 10 yıldır aktif siyasette rol alan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Adayı Küsmüş, doğup büyüdüğü yer olan Namık Kemal, Yavuz Selim ve Mehmet Akif Mahallelerini gezip mahallelinin sorunlarını çözmek için göreve talip. Her kesime yönelik projeleri olduğunu belirten Küsmüş, Mahalleleri adım adım yerinde gezip mahallelinin sorunlarını dinliyor.

‘VARIMI YOĞUMU VERECEĞİM’

-Sizi adaylığa iten neydi?
Nasıl ki, bireysel olarak kaderine terk edilmiş insanlar varsa , toplumsal olarak ta insanların yoğun yaşadığı kaderine terkedilmiş kendi kaderiyle baş başa kalmış mahalleler var. Bunların başında Kahramanmaraş’ta ses çıkmaz, gözler görmez mahallelerimiz başta Namık Kemal, Yavuz Selim ve Mehmet Akif Mahalleleri.

PEKİ NE OLMUŞ BU MAHALLELERE?

Toplamda 20 bin nüfusa sahip bu üç mahallemiz, yıllardır süre gelen yerel yönetimin ‘çantada keklik, ne de olsa kalemiz’, mantığıyla görmeleri nedeniyle sürekli göz ardı edilmiştir. Ne yazık ki, buralarda herkes halinden memnun. Bana değmeyen yılan bin yaşasın, nasıl olsa yaşıyoruz , felsefesiyle günlerini geçiriyorlar. Hani nerede hizmet? Demiyorlar, demeyeceklerde. Ama bunu bu üç mahallemizin insanları hak etmiyor. Dikkatinizi çekiyorum. Buralarda 20 bin insan yaşıyor.

PEKİ, BURADAN BU MAHALLELERDEKİ VATANDAŞLARA BİR MESAJINIZ VAR MI?

Benim insanlara çağrım şudur. Buralarda doğup büyüyen sizin bağrınızdan çıkan, sizleri temsil eden ve sizler adına mahallerimiz adına sesiniz, kulağınız, gözünüz olmak için çabalayacağım. Bu bölgede bulunan tüm camilerin ve okulların ihtiyaç ve eksikliklerini gidereceğim.

Çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarına yardımcı olacağım mahallelerimizde yolların asfaltlanması, eksikliklerin tamamlanması ve alt yapının yenilenmesi için çalışacağım. Yardıma muhtaçların sosyal yardımlardan adil ve hızlı bir şekilde faydalanmaları için bütün gücümü kullanacağım.

ÖZEL BİR ÇABANIZ OLACAK MI?

Mahalledeki Pazar yerini daha modern bir hale getirip uzay çatı sistemiyle hem pazarcılara gelir, hem de vatandaşa iyi hizmet sunacağım. Buralarda yaşayan kadın vatandaşlar genelde ev hanımıdır. Fakat artık modern dünyada kadınların toplumlar için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle kadın projelerinin değerlendirildiği çalışmalarımız olacaktır.

Kadınların sorunlarını dinlemek, onlara yardımcı olmak iş hayatında daha aktif rol sağlamak amacıyla Özel Kadın Danışma Merkezi oluşturacağız.


BURALARDA ACİL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLAR NELERDİR?

Ben geçmiş dönem başkanlarıyla ya da şu anki belediye ile ilgilenmek onların eksikliklerini yinelemek istemiyorum. Her insanın olduğu gibi her kurumunda eksiklikleri mutlaka olacaktır. Ama bizler, geçmiş dönemlerden yapılamayan ya da eksik yapılan hizmetleri tespit ettik. Bunlar için gereken projelerimiz mevcuttur. İnşallah, göreve geldiğimiz takdirde. Bir an önce bu yönde çalışmalara başlayacağız. Bu çalışmalar nedir? Diye soracak olursanız. Öncelikle mahalle içlerinde ki gerek trafik gerekse yol sorunlarına kökten çözüm uygulayacağız. Trafik kazalarının sürekli yenilendiği bölgelerde acil çözüm bulup bunları hayata geçireceğiz. Koku yapan derelerin üzerini kapatacağız.
Kahramanmaraş çok büyük bir şehirdir. Ve Kahramanmaraşlı çok büyük hizmetleri hak etmektedir. Bizlerde Allah’ın izniyle bu göreve talibiz.

RAFET KÜSMÜŞ KİMDİR?

1972 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen Küsmüş, ilk olarak ilköğretimini Kahramanmaraş’ta bulunan Cumhuriyet İlkokulunda tamamlamıştır. Orta öğretimini de Kahramanmaraş’ta tamamlayan aday, 1992 senesinde Konya Selçuk Üniversitesini kazanarak buraya gitmiştir. 1996 yılında buradan mezun olan genç mimar sayısız projeye imza atmakla beraber siyasetle de iç içe olmuştur. (Kaynak: Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi - www.kanal46.com)