Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Deniz Baykal'ın tapulu malı olmadığı belirterek, Deniz Baykal'ın korktuğu, çekindiği kurultay endişesi yaşadığı için kendisinin ihraç düğmesine bastığı söyledi.

Bursa'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Sarıgül, sayın Baykal'ın kendisini partiden ihraç ederek kurultay düğmesine bastığını ifade etti. Kendilerinin de tedbirli olarak mahkemeye gittiklerini kaydeden Sarıgül, "Normalde mahkemelerde bu kararın sonuçlanması 5 ay gibi bir süre alıyor. Sayın Baykal sadece kurultayda ben aday olmayayım diye bu tedbiri aldı. Sayın Baykal mahkemelerle ve anti demokratik işlemlerle bizim aday olmamızın önünü kesmeye çalışıyor. Ama korkunun ecele faydası yok. Sayın Baykal uzun yıllardan beri kendi seçtiği delegelerin oyuyla genel başkan oluyor, ama halkın oyuyla bir türlü başbakan olamıyor. Sayın Başkal korktuğu için çekindiği için kurultay endişesini yaşadığı için benim ihraç düğmeme bastı. Mahkemelerden geç dönmemi arzu ediyor, bu süre içinde kurultayı oldu bittiye getirerek bir kez daha kendisi seçilecek. Deniz Baykal koltuğunu koruma içinde, gitme vakti geldi bu süreyi geciktiriyor. Türkiye Cumhuriyeti yeni bir genel başkan aramıyor, yeni bir başbakan arıyor" dedi.

CHP Lideri Baykal'ın ve arkadaşlarının uzatmaları oynadığını belirten ve Halk ile Baykal'ın bağının koptuğunu savunan Baykal, "Asıl korkuları halkın gücüdür. Beni ihraç etmekle gerçeklerin üzerini asla ve asla örtemezler. Partinin önüne ilk seçimde iktidar olma hedefi koyacağız. Baykal ve yönetiminin kurtuluşu yoktur süreleri dolmuştur, vakit gelmiştir, 90 dakika bitmiştir. Sadece intikaları oynuyorlar, intikaları uzatmaya çalışıyorlar. Sadece süreyi geciktiriyorlar" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve arkadaşlarının Türkiye'nin problemlerini bir yana bıraktığını söyleyen Sarıgül, "Onlar için esas problem koltuğu koruma problemidir. Bugün halkımızın en önemli sıkıntısı geçim sıkıntısı, işsizliktir. Bugün Türkiye'de siyasetin gündemi sivil Anayasa'dır. Yüksek Mahkeme başkanları üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, basın, yoldaki sivil vatandaşlarımızın bunu konuşurken sayın Baykal ve arkadaşları ülke gündeminin bu kadar yoğun olduğu bir zamanda toplanarak Mustafa Sarıgül'ü kesin ihraç talebiyle üçüncü defa Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmiştir. Baykal ve arkadaşları ülkenin problemlerini bir yana bırakıyor, onların esas gündemleri koltuk koruma gündemleridir" diye konuştu.

Sarıgül'ün ezan okunurken basın toplantısını yarıda kesmesi dikkat çekti. Sarıgül, kendisinin ve Deniz Baykal'ın yanyana resminin bulunduğu bir yerel gazeteyi alarak uzun süre inceledi.