Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı olarak Türkiye’nin en genç aday adayı unvanını alan 25 yaşındaki İnşaat Mühendisi Ayşe Okumuş, gençlik ve dinamizminin enerjisi ile dur-durak bilmeden seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Siyasete gireli kısa zaman olmasına rağmen girişkenliği ve sıcakkanlılığı ile herkesin sevgisini kazanmayı başaran Ayşe Okumuş, Kanal 46’yı ziyareti sırasında Gazeteci Mustafa Şirin'e yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Kısa sürede devler gibi olabilmek için karıncalar gibi çalıştım. Bu süreçte kendimi halka ve teşkilata tanıtmak için bireysel çalışmalara büyük ağırlık verdim.

Halkımın beni bizzat görmesi ve iletişim halinde olabilmek için, binlerce kartvizitimi kendim dağıttım. Şaşkınlıkların ve ilklerin temsilcisi olduğum için soğukkanlı bir şekilde mücadele etmeye devam ettim.

Allah öyle bir cesaret, öyle bir mücadele ruhu nasip etti ki; bu süreçte Başbakanımız, Bakanlarımız, Ak Parti Genel Merkezi, Ak Parti Kahramanmaraş il, İlçe teşkilatları ve Ak Parti ailesi ile bağlarımı pekiştirdim.

Siyasete şahlanmış bir at hırsıyla, dizginleri kontrollü tutuşumla girmenin onurunu taşımaktayım. Temayülde yüz aday adayı arasında, yirmi üçüncü sırada, bayan aday adayları arasında üçüncü sırada 257 oyla yerimi almış bulunmaktayım.

Temayülde aldığım oydan ziyade delegelerden aldığım duaların beni ihya edeceğine inanıyorum. Bu duaların Milletvekili olduğumda beni daha güçlü, daha etkili, daha yetkili yapacağına, bu sayede hizmetin kalitesinin de tahminlerin üzerinde olacağına eminim. Kahramanmaraş halkı müsterih olsun. Bu vesile ile tüm Kahramanmaraş halkına selam ve saygılarımı sunarım.” (www.kanal46.com)