Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat’ın, Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’nde ve Maraş Gündem’de köşe yazıları çıkan Yener Atlı’yı telefonda tehdit ettiği ortaya çıktı.

Aslen Afşinli olan ve 3 Temmuz 2007 erken genel seçimlerinde CHP’den milletvekili olarak TBMM’ye giren ve maddi durumu çok iyi olmasına rağmen bazı basın organlarına seçim ilanları parasını vermemesi ile tepki çeken Özbolat, vekil olduktan sonra Kahramanmaraş basını ile bir türlü sağlıklı diyalog kuramadı. Sosyal demokrat olduğunu her fırsatta dile getiren hemşerisi Gazeteci Sırrıberk Arslan’ın bile kimi zaman tepkisini çeken Durdu Özbolat’ın son icraatı da büyük yankı yapacağı benziyor.

Durdu Özbolat’ın geçen günlerde ulusal basına da yansıyan TBMM’deki ‘mumbar’ partisini köşesinde değerlendiren Yener Atlı, bugünkü köşe yazısında ise Özbolat’ın kendisini telefonla arayarak açık bir şekilde tehdit ettiğini duyurdu.

Yazısının son satırındaki “Ne diyelim, kişi kendisine yakışanı yaparmış!” şeklindeki ifadesine aynen katıldığımız Yener Atlı’nın büyük yankı yapacak son yazısı aynen şöyle:

---“CHP’Lİ VEKİL AÇIKÇA TEHDİT ETTİ!---

CUMHURİYET Halk Partisi Kahramanmaraş’ta belki de hayatının hiçbir döneminde böylesi güzel bir milletvekili görmemiştir!

Şimdi “buda nereden çıktı?” dediğinizi duyar gibiyim.

Hemen anlatalım.

Birkaç gün önce gazetemde, bu sütunlarda CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat’la alakalı bir yazımız çıktı.

Yazının konusu aslında o kadar da önemli olmayan, okuyanları tebessüm ettirecek, bir “hafta sonu yazısı” kıvamında eğlenceli bir yazıydı.

Gazete ve televizyonlarda okuduğumuz gördüğümüz kadarıyla CHP’li vekil Özbolat, TBMM lokantasında grubuna bir “mumbar partisi” vermişti.

Gazetecilik refleksi açısından zamanlama çok enteresandı çünkü Diş Hastanesi Başhekimi Sıtkı Güvenç’in, Ak Partili Milletvekilleri Cafer Tatlıbal ve Fatih Arıkan’a verdiği “mangal partisi” sonrası bazı gazeteci arkadaşların eleştirisi karşısında, meclisteki “mumbar partisi”de üstüne tuz biber olmuştu.

Bizde bu konuyu birazda esprili bir tarzda dile getirerek, mangal partisi aleyhine yazan arkadaşlarıma, “Bakalım meclisteki mumbar partisi için ne yazacaksınız?” diye sormuştum.

Yani konunun asıl teması aslında mangal partisini eleştirenleri oluşturmuştu. Hatta aynı gün telefonda konuştuğum milletvekili Cafer Tatlıbal ile bu konunun da sohbetini yapmış ve ikimizde kentin reklamı yapıldığı konusunda da hemfikir olmuştuk.

Daha da ötesi Tatlıbal’a, kendilerinin de dondurma, su böreği ve tatlı ikram etmeleri konusunda öneride de bulunmuştum.

Baştan beri belirtiyoruz ki, bu tarz yemek organizasyonlarında memleket adına çok önemli hizmetler dile getirilebilir ve çok önemli hayırlara vesile olabilir.

Bu konudaki görüşümüzü birçok yazımızda da belirttik. Ancak seçim bölgesindeki basını pek de takip etmediği anlaşılan CHP Milletvekili Durdu Özbolat, yazımızın çıktığı gün (cuma) telefonla arayarak daha bir selam bile vermeden hakaretlere başladı ve benim Enerji Bakanlığına bağlı bir kuruma basın hizmeti vermemden dolayı, “Ben öğrendim seni. Sen bizim aleyhimizdeki yazılarınla Enerji Bakanına ve AKP’ye mesaj mı veriyorsun? Bunun hesabını hem senden, hem de bakanından soracağım. Göreceksin bunu…” dedi.

Hep kendi konuşup bizi dinlemeyen vekilin yüzüne telefonu kapattım ama bu konuşmaları kayıt altındadır.

Vekil belli ki yazıyı kendi okumamış, birileri telefonla okumuş ve dolduruşa getirmişti. Zira eğer yazımızı kendisi okumuş olsaydı bu konuşmaları yapmazdı.

Öncelikle kayıt altında olan bütün hakaretlerini Sayın vekilin kendisine iade ediyoruz, bu bir… İkincisi yanlış bilgi almış, ben devlet memuru falan değilim, yazı yazmak dahil her işim de Türkiye Cumhuriyeti yasaları çerçevesindedir.

Bu yazıyı kaleme almadan önce CHP eski milletvekili Mehmet Parlakyiğit’i aradım ve şu soruyu sordum: “Sizin parti başkanlığınız ve milletvekilliğiniz döneminde canınızı sıkan bir haber olursa ne yapardınız?”

Parlakyiğit, “30 yıllık siyaset hayatımda ben canımı sıkan ve yanlış olduğuna inandığım bir yazı ya da haber çıkarsa onu yazanı arayıp veya bir araya gelip işin doğru olanını medenice anlattım.

Hiçbir tane gazeteci arkadaşla çirkin söz, tehdit veya aşağılama şeklinde bir diyaloğa girmedim…” dedi.

İşin bir başka boyutu ise vekilin bizzat desteklediği CHP İl Başkanı Galip Yılışın’ın bu konudaki medeniyeti ve kibarlığıydı.

Zaman zaman bu sütunlara konuk olan Yılışın’ın canını sıkacak yazılarda yazdık ancak bu “beyefendi insan” her zaman bizi utandırdı çünkü hiçbir zaman o kendine has asaletinden ödün vermeden yanıtlar verdi.

Evet dostlar! Hem de sosyal demokrat bir milletvekili, yazdığımız yazıdan dolayı bizi tehdit etti ve hakaretler savurdu.

Ne diyelim, kişi kendisine yakışanı yaparmış!

YENER ATLI”

---İŞTE MİLLETVEKİLİ DURDU ÖZBOLAT'IN BİR HAYLİ KIZDIĞI VE TELEFONDA TEHDİTLER SAVURMASINA NEDEN OLDUĞU BELİRTİLEN MALUM YAZI:----

BİR MİLLETVEKİLİMİZİN BAĞIRSAĞI!

EY Kahramanmaraşlı seçmen vatandaş!

Memnun musunuz halinizden?

Ya da soruyu şöyle değiştirelim.

Ey Kahramanmaraşlı seçmen vatandaş!

Memnun musunuz seçtiğiniz milletvekillerinden?

Yahu bu da olmadı ki, yazımızın konusunda adı geçecek olan kişi CHP Milletvekili. O zaman niye genelleme yaparak bütün Kahramanmaraşlılara soruyoruz ki…

Ey Kahramanmaraş’ın sosyal demokrat seçmeni!

Seçip meclise yolladığınız milletvekiliniz Durdu Özbolat’tan memnun musunuz?

“Memnunum, daha ne isteyeyim?” diyorsanız, ne diyelim Allah hayırlı etsin!

Sevgili dostlar, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ne ediyor yapıyor, ayda bir kere de Politika Caddesi’ne konuk oluyor.

Dün benim de genel yönetmenliğini yaptığım www.diplomathaber.com haber portalına bir haber düştü.

“CHP’li vekilin mecliste mumbar partisi”

Daha haberin spotunu okuyunca, “Aha sana bir kaya, nerene dayarsan daya” sözcükleri döküldü dilimden.

Sonra değişik portallardan haberin detaylarını öğreniyoruz.

Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, 40 kilo bağırsaktan yaptırdığı mumbarları meclise lokantasına getirerek CHP’li vekillere servis ettirmiş. Sonra garsonlar mumbarları servis ederken, bir beceriksiz garson elindeki koca tabağı CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek’in başından aşağı kazara döküvermiş…

MARAŞ’TA PARTİ BİNASINA PARA ARIYORUM

ÖZBOLAT, Özyürek’ten basının önünde tekrar özür dilediğini belirterek olayın bir kaza olduğunu söyledi. CHP’li milletvekilleri arasında ‘munbar kazası’nın uzun süre unutulmayacağını ifade eden Özbolat da olayı şöyle anlattı: "Aslında bir kaza oldu. Ama çok farklı spekülasyonlara da neden oldu. Kasıt yok ama kasıtlı olduğuna dair de söylentileri yaymak isteyenler var, aramızı açmak isteyenler oluyor. Aslında yaşamımda çok az; ilk defa bir yağcılık yapacaktım. Maraş’ta bir il binası almıştık, Mustafa Ağabey’e mumbarı ikram ettikten sonra ‘bize biraz para verir misin’ diyecektim. Bir arkadaşın kolu değdi, tabak Mustafa Ağabey’in başından aşağı indi. Ne yapacağımı şaşırdım. Düzelteyim durumu, peçeteyle sileyim dedim. Önce kafadan başladım, kafası sapsarı oldu. Sarımsak soğan hepsi birbirine karıştı. Ama Mustafa Ağabey çok sakin bir şekilde olayı tolere etti ve bizi büyük mahcubiyetten kurtardı. Sonra yemeğe devam etti."

‘ÜSTÜM BAŞIM MARAŞ MUMBARI OLDU, KOKTUM’

ÖZYÜREK ise başından aşağı dökülen mumbar dolmasının çok sıcak olmadığını, kafasının yanmadığını belirtirken, Meclis’te espri konusu olan olayla ilgili şöyle konuştu: "Çok sıcak değildi. Ama Durdu Bey çok telaşlandı, çok üzüldü. Etraftan peçeteler bulundu. Ben siliyorum, sildikçe daha kötü oluyor. Üst baş derken, perişan olduk. Karşımdaki arkadaşlar; ne kadar sakinsiniz dediler. Ben de ne yapabilirim ki dedim. Beklenmedik bir kaza bir kaza meydana geldi. Durdu Bey kendi kendini suçladı. Üstümüzü olabildiği kadar sildik. O andan sonra Meclis’e devam etme şansım yoktu. Eve gittim, elbise kuru temizlemeye, ben duşa ve olayın izlerini sildim. Sabah geldim, herkes ‘geçmiş olsun, ne oldu’ derken ben de; bundan sonra herkes saçını Maraş mumbarıyla boyayacak, çok etkili bir boya. Acaba bugün kim ikramda bulunacak, ne ikram edecek, ben hazırım başımdan aşağı onu yemeye dedim."

Buyurun buradan yakın…

Ey CHP İl Başkanı Galip Yılışın Bey!

Görüyor musunuz milletvekiliniz size para bulabilmek uğruna nelere katlanmış…

Ey Kahramanmaraşlı aslan sosyal demokratlar!

Görüyor musunuz milletvekiliniz sizin çıkarlarınız için ne sıkıntılara girmiş…

Ey Mustafa Şirin, Mehmet Taş ve Eshabil Karademir abi!

Sıtkı Güvenç’in Cafer Tatlıbal ve Fatih Arıkan’a verdiği mangal partisini ajitasyon yapıp, “millet bu ekonomik sıkıntıdayken kebaptalar…” yazıları yazan arkadaşlarım…

Bakalım meclisteki mumbar partisi için ne yazacaksınız? YENER ATLI"

Editör: TE Bilisim