Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, ''Vatandaşın hakkını 'hamdolsun' diyerek yiyen ile 'şerefe' diyerek yiyen arasında fark yok'' dedi.

Uzun, partisinin Adana'nın Sarıçam ilçe binası açılışında, Turgut Özal'ın yolundan ilerlediklerini ve onun geride bıraktığı doğruları kendilerine örnek aldıklarını söyledi.

Vatandaşın Anavatan'ı evlatları gibi görmesi gerektiğini vurgulayan Uzun, ''Bize güvenin, bu ülkeyi bize emanet edin. Çocuğunuza nasıl tarlanızı, dükkanınızı, işinizi emanet ediyorsanız, bu ülkeyi de bize emanet edin. Gencecik, pırıl pırıl kadrolarla geliyoruz'' diye konuştu.

Uzun, halkın meclisin üçte ikisini inanıp, güvenerek AK Parti'ye verdiğini, ancak buna karşı iktidarın millete bir şey vermediğini ileri sürdü.

Çiftçi, esnaf ve işçinin çok kötü şartlar altında yaşamını sürdürdüğünü savunan Uzun, şunları kaydetti:

''Milletin hakkını savunmak için iktidara gelenler kendilerini savunmakla meşguller. Milletin işleri yerine kendi işlerini açmakla meşguller. Milletin hakkını 'hamdolsun' diyerek yiyenle, 'şerefe' diye yiyen arasında zerre kadar fark yok. Her ikisi de bunların hesabını verecek. Türkiye'nin Anavatan zihniyetine ihtiyacı var. Onun için Özal'ın evlatları olarak yeniden yola çıktık.''

Hükümetin Anavatan'ı görmezden geldiğini de ifade eden Uzun, ''Başbakan Erdoğan ve CHP bizi görmezden geliyor. Sadece kendi aralarında atışıp duruyorlar. Birbiri ile dövüşmekten, başka hiçbir şey yapmamaktan memnunlar. Bizi yok sayıyorlar, ama biz varız'' diye konuştu.

Uzun, daha sonra İl Başkanı Nevzat Toplukafa ve belediye başkan adaylarıyla binanın açılışını yaptı.

AA
Editör: TE Bilisim