Portekiz’in güneyinde etkili olan aşırı yağışlar, birçok ilçede sel felaketine yol açtı. Albufeira ve Faro bölgelerinde sokaklar sular altında kaldı.

ALBUFEİRA’DA 5 DAKİKADA BÜYÜK FELAKET

Portekiz’in Algarve bölgesinde dün sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, Albufeira ilçesinde büyük hasara neden oldu. Sadece 5 dakika içinde cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Yağış nedeniyle iş yerleri suyla dolarken, Moncarapacho bölgesinde de araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi.

FARO’DA ŞİDDETLİ SEL ALARMI

Macron ve eşi Brigitte Vietnam ziyaretinde kameralara yansıdı
Macron ve eşi Brigitte Vietnam ziyaretinde kameralara yansıdı
İçeriği Görüntüle

Portekiz’in güneyindeki Faro bölgesinde de etkili olan yağışlar nedeniyle yerel saatle 21.00’e kadar şiddetli sel uyarısı yapıldı. Yerel yetkililer, bölgedeki vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

SELİN YARALADIĞI VE HASAR VERDİĞİ BÖLGELERDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yetkililer, selin yol açtığı zararları en aza indirmek ve can kaybını önlemek için bölgedeki temizlik ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Sular altında kalan bölgelerde, araçlar ve evler zarar gördü.

Kaynak: İHA