Sıklıkla kron, kaplama ve köprü olarak bilinen sabit protezler ağızda diş eksiğinin olması halinde tedavi amaçlı tercih edilen uygulamalardan biridir. Az sayıda bulunan dişler için ya da eksik dişler için destek olan dişlerin küçültülmesi ile yapılır. Laboratuvar ortamında hazırlanan bu protezler dişlere yapıştırılır. Dişlerin görülen kısmında yapılır, herhangi bir şekilde kişiler tarafından çıkarılmaz. Sizler de ağız ve diş sağlığınızı korumak için, gülüş estetiğinizi desteklemek için tuzla diş kliniği üzerinden kliniğimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

 Sabit Protez Ne Kadar Sürede Yapılır?

 Dişlerin hazırlanmasından sonra ölçü alınır. Ortalama 4 seans sonrasında tamamlanır. Sabit protezler kendi içlerinde üç farklı çeşide ayrılır, bu seçenekler şu şekildedir;

Metal Destekli Seramik

Metalsiz Seramik

Porselen Laminate

Protezin türü kişinin ağız ve diş yapısına göre değişiklik gösterir. Estetik görünümüne göre protezler kendi içerisinde farklı seçeneklere ayrılır. Sizler de tuzla diş kliniği üzerinden estetik diş protezi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Esra Erol Rabia Sude Gezen - Selen Yıldız olayı nedir? Selen Yıldız kimdir? Esra Erol Rabia Sude Gezen - Selen Yıldız olayı nedir? Selen Yıldız kimdir?

 Sabit Protez Neden Tercih Edilmelidir?

 Protez sıklıkla eksik ve az diş olması halinde tercih edilen bir tedavi türüdür. Hem ağız ve diş sağlığını koruyan bu işlem hem de diş estetiğini sağlar. Diş kaybı olması halinde diğer dişler boşluk olan dişin yerine doğru gider. Bu dişler zamanla kemik kaybı yaşar, estetik olarak bozulur ve çiğneme hareketlerini engeller. Uzun süre boyunca bekletilen boşluk alanlar eğer tamamlanmaz ise geri dönülemez kayıplara sebep olabilir. Özellikle çiğneme kuvvetini sağlamak için sıklıkla sabit protez tercih edilir. tuzla diş kliniği üzerinden sabit protez yaptırmanın avantajları ise şu şekildedir;

Protez, kaybedilen işlevlerin tekrardan yerine gelmesine yardımcı olur.

Diş estetiğini korur.

Ağız sağlığını düzeltmek ile beraber bireylerin psikolojisini de düzeltir.

Çiğneme, diş gıcırdatma, yemek yeme, yutkunma ve benzeri fonksiyonlarını düzeltir.

 Diş eksikliği diş çürüğüne, diş kırığına ya da dişlerin çarpık olmasına neden olabilir. Özellikle çene kemiğini zaman içerisinde güçsüzleştirir. Çiğneme fonksiyonları, uzun süreli olarak kaybolabilir. Protezler sayesinde kaybolan dişler tekrar yerine konur bu sayede dişler eski haline geri getirilir. Kişinin hem estetik sorunları hem de diş sağlığı tamamen giderilir. İleride oluşabilecek daha büyük kayıplar engellenir.