Bolu sınırlarında, emniyet güçlerinin dikkati sayesinde, üzerinde oynanmış bir araç plakasıyla seyir halinde olan bir sürücü kıskıvrak yakalandı. Söz konusu şahsa tamı tamına 46 bin 302 Türk Lirası idari para cezası uygulanırken, "kamu evrakında sahtecilik" cürmünden hakkında yasal süreç başlatıldı.
PLAKA TANIMA SİSTEMİ ALARM VERDİ, OPERASYON BAŞLATILDI
Bolu'dan elde edilen bilgilere göre, kentin kritik noktalarına yerleştirilmiş olan Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameraları, 34 EGS 031 olarak görünen bir vasıtanın geçişi esnasında sahte plaka alarmı verdi. Bu durum üzerine derhal harekete geçen emniyet birimleri, merkezin anonsuyla aracın plakasını ve muhtemel güzergahını tüm birimlere bildirdi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan titiz çalışmalar neticesinde şüpheli aracı ve sürücüsü Nazım G.'yi Abant İzzet Baysal Üniversitesi yerleşkesi civarında kıskıvrak yakalamayı başardı.
SAHTE PLAKA ORTAYA ÇIKTI, GERÇEK KİMLİK ŞAŞIRTTI
Trafik polislerinin araç üzerinde gerçekleştirdiği detaylı inceleme ve araştırmalar sonucunda, aracın üzerindeki plakanın sahte olduğu kesinleşti. Yapılan sorgulamada, bahse konu araç plakasının herhangi bir kaydının bulunmadığı, aracın asıl plakasının ise 14 AAD 638 olduğu ve bu plaka için bir arama kaydının mevcut olduğu tespit edildi. Bu gelişmeler üzerine olay yerine derhal asayiş ekipleri intikal etti. Kısa bir zaman zarfında olay mahalline ulaşan asayiş şubesi personeli, sürücü Nazım G.'yi "resmi belgede sahtecilik" suçu isnadıyla gözaltına aldı. Şüpheli sürücü, ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne sevk edildi. Öte yandan, sahte plakalı araç kullanmaktan dolayı sürücüye 46 bin 302 TL tutarında para cezası kesilirken, araç da bir çekici vasıtasıyla yediemin otoparkına kaldırıldı.