Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya bölgesi için kritik kar yağışı uyarısını paylaştı. Şehir genelinde etkili olan karla karışık yağmurun, yüksek kesimlerde yerini yoğun kar yağışına bırakması bekleniyor.
Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası Sakarya’yı etkisi altına aldı. Sakarya Valiliği ve Meteoroloji’nin ardı ardına yaptığı uyarıların ardından kentteki hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Kış koşullarının tam anlamıyla yaşandığı şehir merkezinde termometreler 6 dereceyi gösterirken, hafif yağış etkisini sürdürüyor. Akşam saatlerinde rüzgarın hızının 60 kilometreye kadar çıkacağı ve yağışın kara dönüşeceği tahmin ediliyor.
SAKARYA’DA YARIN OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?
Hava sıcaklıklarındaki ani düşüş ve beklenen kar yağışı, gözleri "27 Şubat Cuma günü Sakarya’da okullar tatil mi?" sorusuna çevirdi. Özellikle Geyve, Hendek ve Pamukova gibi yüksek rakımlı ilçelerde yaşayan öğrenciler valilikten gelecek haberi bekliyor. Meteorolojik veriler doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.
SAKARYA VALİLİĞİ KAR TATİLİ AÇIKLAMASI GELDİ Mİ?
Sakarya Valiliği, henüz okulların tatil edilmesine yönelik resmi bir karar açıklamadı. Mevcut duruma göre; Adapazarı, Serdivan, Erenler ve Akyazı dahil olmak üzere tüm ilçelerde 27 Şubat Cuma günü eğitim devam ediyor. Valilikten kar tatiline yönelik bir son dakika duyurusu yapıldığı anda detaylar güncel verilerle burada yer alacak. Kar yağışının şiddetini artırması ihtimaline karşı resmi kanalların takip edilmesi önem arz ediyor.




