Sanal âlem hayatın gerçeklerine aykırı bir durumdur. Aykırılıklardan insana fayda gelmez.


Her geçen gün sosyal medya kullanımlarında artış gözlenmektedir. Bunun birçok sebebi varken en belirgin özelliği 10-15 yaş gruplarına kadar düşmesidir.
Bu sanal dünya, kültürümüzün taşıyıp getirdiği en güzel değerleri altüst etmektedir. İnsani özelliklerimizi kaybeder hala geldi. Sabırsızlık, hoşgörüsüzlük, sevimsizlik, samimiyetsizlik, mütevazilik gibi özelliklerimiz sekteye uğradı. Ve bu güzel değerler bir silindirin altında düzleşen asfaltlar gibi dümdüz oldu. Eskiden her şey yaşanıla yaşanıla, hissedile hissedile, zevkine ve tadına varıla varıla yaşanırdı. Maalesef bu yaşanmışlıklar da sekteye uğradı.


Şehrimizde yaptığımız anketlerde “Sosyal medya hesaplarınız var mı?” sorusuna %85 evet cevabını vermiştir. Sosyal medya kullanımının bu kadar fazla olması çoğu insanın dış dünyayla bağlantısını kesmesine yol açmaktadır. Bu durumda yaptığımız ankette ”Sokak oyunları mı? Sosyal medya mı?” sorumuzun cevabını %70 oranla sosyal medyanın seçilmesi sokak oyunlarımızı sekteye uğratmıştır.


Sanal bir dünya, gerçek dünyanın çok uzağında kalmaktadır.  Bu da hayata gönderiliş gayesine ve gerçeğine aykırı bir durumdur.


Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin
sanal dünyanın insanlar üzerindeki etkisi
çalışmalarından..