Yerel seçimlere gün be gün yaklaşıyoruz. Her geçen gün seçim ateşi biraz daha ısısını artırıyor.

Geçen haftayı yoğun bir gündemle geride bıraktık. Seçim bürosu açılışları, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve TBMM eski başkanı Bülent Arınç’ın gelişi ile siyaseti tüm hücrelerimizde hissederken, 12 Şubat kutlamalarında kurtuluş ruhunu bir kez daha yaşadık.

Seçim bürosu açılışları derken, isterseniz iki partinin karargâh açılışlarını bir değerlendirelim.

Kim bu partiler derseniz tabi ki Ak Parti ve MHP. 29 Mart için kıyasıya yarışan bu iki partinin seçim büroları geçen günlerde düzenlenen açılış törenleri ile yapıldı. Biz de bu açılışların kıyaslamasını yapalım.

Seçim bürosu için ilk kurdeleyi kesen Ak Parti ve adayı mevcut Başkan Mustafa Poyraz oldu. Bülent Arınç’ın da katıldığı açılış, öyle pek te beklenildiği gibi coşkulu olmadı.

Coşku vardı vardı ama Arınç’lı bir açılışta olması gereken coşku yoktu. Daha önceki açılışları göz önüne getirdiğimiz de; “nerede o eski Ak Parti” demekten kendimizi alamadık.

Hatta birçok Ak Partili bu manzara karşısında; “Açılışımızdaki tablo seçimi kaybediyor olmamızın göstergesi” ifadelerini dahi kullandı.

Karargâhının resmi açılışını yapan diğer bir parti ise üç hilalli MHP ve onun adayı Mustafa Daşçı idi.

MHP’nin açılışında ise coşku üst düzeydeydi. Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş’un da katıldığı açılışa katılım ve ilgi beklentilerin üstünde gerçekleşti. Bu tabloyu görenler de 29 Mart için; “acaba….” demekten kendini alamadı.

Aynı günün gecesinde ise MHP’nin bir başka etkinliği yani 40. yıl kutlamaları vardı. Üç Hilale ve MHP’ye gönül verenler Arsan Center düğün salonunda buluştu.

Buradaki coşku da üst düzeydeydi. Bir inanmışlık, seçimi kazanma adına bir azim vardı.

İşte; “acaba…” sorularını akıllara getiren de bu.
Yani Ak Parti’deki durgunluk, MHP’deki coşkunluk…

Birçok Ak Partili bile, belediyenin yavaş yavaş avuçlarından kaymaya başladığını ve 29 Mart’a umutla bakamadıklarını söylüyorlar.

BAŞKAN POYRAZ VE ‘HASBİLİK’…

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz her fırsatta hasbi olmaktan, dürüstlükten söz ediyor. Hemen hemen tüm konuşmalarında bu deyime yer veriyor.

Evet doğru, buna bu şehirde yaşayan kimse itiraz etmez, etmemelidir de. Ancak Mustafa Poyraz’ın dürüstlüğü ve hasbiliği artık şüphelidir...

Herkesin gördüğü şeyler var ki değinmeden duramayacağız.

Eğer başkanımız hasbilikten söz ediyorsa bu noktayı dikkat etmeli.

Kahramanmaraş Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelinin görevi, belediye tarafından yapılan icraatları basın kuruluşları ve halka duyurmaktır.

Ancak görülüyor ki, bu birimin personeli başkanımıza tüm gezilerinde eşlik ediyor, Poyraz’ın siyasi çalışmalarını sanki belediye icraatları gibi basın kuruluşlarının maillerine birbiri ardına gönderiyor. Bu durum etik açıdan çok yanlıştır.

Başkan, gezilerinin duyurulmasını bu kadar çok istiyorsa, seçime kadar kendisine bir danışman takımı kurar ve bu çalışmaları onlara yürüttürür. Ancak Poyraz, tersine belediye personelini ve belediyeye ait makineleri siyasi çalışmalarında kullanmaktadır. İşte bu ne kadar etik bir davranıştır? Ne kadar hasbi veya hesabidir? Ne kadar adildir?

Umarız bu konu nazar-ı dikkatini çeker...

Ya akşamları seçim faaliyeti için mahallelerde düzenlenen toplantılara resmi makam arabasını kullanarak gitmesi; Ne kadar hasbi veya hesabidir? Ne kadar adildir?

22 Şubat Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’a yapacağı ziyaret bekleniyor.

Bakalım Başbakan’ın Kahramanmaraş’ta yapacağı miting, Ak Parti’nin her geçen gün düşmeye devam eden trendini biraz olsun artırabilecek mi?

Şimdilik bu kadar…
Bence imkansız.Görüşmek üzere….

KONUK YAZAR:
POLAT MEMATİ YALÇINBAŞ