Kahramanmaraş’ta eğitim yuvasına düzenlenen silahlı baskında yaşamını yitiren Belinay Nur Boyraz, Bayram Nabi Şişik, Zeynep Kılıç ve Kerem Erdem Güngör, Şeyh Adil Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlandı. Yan yana toprağa verilen miniklerin kabirleri, taziye ziyaretine gelen vatandaşlarla dolup taştı.

KABRİSTANA BIRAKILAN KAĞIT DİKKAT ÇEKTİ
Mezarlığa gelerek hayatının baharındaki öğrenciler için dua eden 19 yaşındaki İsmail Ethem Sarı, kabirlerin üzerine duygu yüklü bir mesaj bıraktı. Not kağıdındaki, “Sizinle aynı yaşta bir yeğenim var orada; onu da aranıza alın, yalnız kalmasın” satırları, okuyanların yüreğini sızlattı.

UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAK GEREKİYOR
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Sarı, bu büyük acının hafızalardan silinmemesi gerektiğini ifade etti. Hayatını kaybeden çocukların henüz yolun başında olduklarını hatırlatan genç, yarım kalan hayallerin ve bitmeyen bir üzüntünün derinliğini vurguladı.

HERKES VİCDANIYLA HAREKET ETMELİ
Bıraktığı notun sembolik bir anlam taşıdığını belirten Sarı, kabristanı ziyaret edenlerin duygularını özgürce paylaşabileceğini söyledi. Toplumun her kesimini vicdanlı olmaya davet eden genç, yaşanan bu trajedinin unutulmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

Next





