Kahramanmaraş'ın bazı ilçeleri, dün gece yaşanan aşırı soğuk hava dalgasıyla adeta dondu. Son günlerde etkili olan kar yağışı ve soğuk, gece saatlerinde zirveye ulaşarak kentte sıcaklıkların önemli ölçüde düşmesine neden oldu.
Meteoroloji verilerine göre, Göksun'da termometreler -18 dereceye kadar geriledi. Bu keskin düşüş, bölgede soğuk havanın ne denli etkili olduğunu gözler önüne serdi.
SICAKLIKLAR DİBİ GÖRDÜ
Soğuk hava, Kahramanmaraş'ın diğer ilçelerinde de etkisini sertçe hissettirdi. Meteoroloji kayıtlarına göre;
Elbistan'da sıcaklık –17 derece, Ekinözü -16 derece, Nurhak -15 derece olarak ölçüldü. Bu dondurucu seviyeler, bölge halkının zorlu bir gece geçirmesine yol açtı.
Kahramanmaraş genelinde hissedilen bu sert soğuk, özellikle dışarıda çalışanlar ve açık alanda bulunanlar için büyük zorluklar yarattı. Yetkililer, tarım arazileri ve su tesisatları başta olmak üzere, artan don tehlikesine karşı vatandaşlara yönelik uyarılarını yineledi.





