Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) Sivas için yaptığı kar yağışı uyarısı, öğrencilerin gözünü okulların tatil olup olmayacağına çevirdi. Sivas'ta etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, özellikle yüksek rakımlı bölgelerde ulaşımı olumsuz etkileyebilir. Bu durum, öğrenci ve velilerin "Sivas'ta okullar tatil mi?" sorusunu gündeme getirdi.
METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ KAR UYARISI
MGM'nin son değerlendirmelerine göre, 19 Şubat 2025 Çarşamba günü Sivas'ın doğu kesimlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar kalınlığının 10-20 cm'yi aşabileceği belirtilirken, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji, tipi şeklinde kar yağışının da görülebileceğini bildirdi.
ÖĞRENCİLER KAR TATİLİ BEKLİYOR
Kuvvetli kar yağışı uyarısı, öğrenciler arasında heyecan yarattı. Özellikle Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli ve Zara ilçelerinde okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Öğrenciler, sosyal medyada ve arama motorlarında "Sivas'ta okul var mı?" sorusunu sıkça sormaya başladı.
SİVAS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA YOK
Şu ana kadar Sivas Valiliği'nden okulların tatil edildiğine dair resmi bir açıklama gelmedi. Öğrenciler ve veliler, gelişmeleri yakından takip ediyor. Valiliğin, kar yağışının yoğunluğuna ve ulaşım koşullarına göre bir karar vermesi bekleniyor.
Sivas'ta okulların tatil olup olmayacağına dair kararın, sabah saatlerinde veya gün içinde açıklanması bekleniyor. Öğrencilerin ve velilerin, Sivas Valiliği'nin resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip etmeleri öneriliyor.