14-28 Mayıs tarihleri arasında yapılan seçimlerin ardından CHP'de "değişim" tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz

Partinin önde gelen isimleri arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında koltuk kavgası başlamış durumda.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği bir festivalde eski genel başkanlarla bir araya geldi.

Altan Öymen, Hikmet Çetin ve SHP'nin eski genel başkanı Murat Karayalçın ile birlikte bir yemekte buluşan İmamoğlu, bu buluşmanın ardından sosyal medyada büyük yankı uyandıran bir fotoğraf çektirdi.

“BÜYÜK KATKILAR SUNACAĞINI SÖYLEYEBİLİRİM”

Ekrem İmamoğlu, buluşma hakkında yaptığı açıklamada, "Partinin güncel konularını ve geleceğini konuştuk. Çok faydalandım. Önümüzdeki zamanlarda alacağımız kararlarda ve çizeceğimiz yolculukta büyük katkılar sunacağını söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

ADAYLIK KONUSUNDA NET KONUŞMADI

Adaylık hakkında net bir açıklama yapmayan İmamoğlu, "Zaten meseleyi bir makam meselesinin çok ötesinde değerlendirdiğimi, ülkemizi, vatanımı, milletimi, şehrimi, 16 milyon hemşehrimi, partimi, partililerimi düşünecek ve bu konuda en sağlıklı kararı vermek zorunda olduğumuzu ben ve benim gibi düşünen insanlar zaten biliyor. Değerlendirmemiz o çerçevede olmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Bu gelişmelerle birlikte CHP'deki "değişim" süreci ve parti içi dinamikler yakından takip edilmeye devam ediyor.