Edebiyat Yolu ismi verilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yolun medeniyet olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Tarihiyle kültürüyle medeniyet değerleriyle büyük bir ülkenin vatandaşlarıyız. Aynı zamanda biz büyük hayalleri ve hedefleri olan bir ülkeyiz. Bu hedeflere ulaşma noktasında elbette yaptıklarımız, son 18 yılda başardıklarımız önemlidir. Ama asla yeterli değildir. Üstat Necip Fazıl, devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım diyor. Bizde şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz topraklarda dev gibi eserler bırakmak için karınca gibi durmaksızın yorulmaksızın çalışıyoruz. İl kongrelerimiz vesilesiyle şehirlerimizi ziyaret ederken aynı zamanda tamamlanan projelerimizin de resmi açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Geçen hafta Samsun'da ülkemizin en büyük demiryolu modernizasyon çalışması olan Samsun-Sivas rehabilitasyon projesinin açılışını yaptık.
Önceki hafta toplam bedeli 1 milyar 600 milyon lirayı aşan kamu ve özel sektörü yatırımını Malatya'mıza buluşturduk. Şırnak ziyaretimizde toplam yatırım tutarı 3 buçuk milyar lirayı geçen yüzlerce hizmeti şehrimizin istifadesine sunduk. Ülkemizin dört bir yanında barajların fabrikaların hastanelerin sağlık ve üretim tesislerinin yolların tünellerin açılışlarını gerçekleştirdik gerçekleştiriyoruz. 
Bugün de Kahramanmaraş'ta sadece şehrimizin ve bölgemizin değil tüm Türkiye'nin gurur abidesi olacak bir eserin açılış heyecanını yaşıyoruz. Önceki yıllarda inşası biten bölümleri peyderpey trafiğe açılan Kahramanmaraş-Göksun yolunun tamamını bugün resmen hizmete açıyoruz. Bu proje Güneydoğu Anadolu İç Anadolu’yu ve Karadeniz’i birbirine bağlayan güzergah üzerinde yer alan stratejik bir yatırımdır. Toplam 64 kilometre uzunluğundaki bu yolda 11 adet çift tüp tünel, 2 adet viyadük, 3 adet köprü ve 6 adet köprülü kavşak bulunuyor. Bu tünel ve viyadükler ülkemizin kültürü ile sanat hayatına eşsiz katkılarda bulunan Kahramanmaraşlı güzelliği insanlarımızın ismini vermek istedik. 
Yedi güzel adamın yanına Kahramanmaraş'ın diğer güzel iş yenilerini de ekleyerek yolumuzu daha da güzelleştirdik. Bu kadar şairin ismini taşıyan yolun adının da Edebiyatı yolu olması kadar tabii bir şey olamaz. Kahramanmaraş-Göksun arasındaki bu yolun ismini Edebiyat yolu olarak belirledik. 
Kahramanmaraş-Göksun arasındaki 80 kilometrelik mesafe 80 dakikada geçilebiliyordu, şimdi bu yolun mesafesini 16 kilometre kısaltarak 64 kilometreye, seyahat süresini de 39 düşürerek 41 dakikaya indirdik. Unutmayın yol medeniyettir, inşallah bugün işte böyle güzel bir medeniyet unsurunun da adımlarını atıyoruz hayırlı olsun.”