Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, CHP listelerinden Meclis'e 10 vekil gönderdikten sonra yaptığı açıklamalarla siyasette geniş yankı uyandırdı.

İYİ Parti'de 'değişim' kurultayı: 8 yıllık Akşener dönemi kapandı, yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti'de 'değişim' kurultayı: 8 yıllık Akşener dönemi kapandı, yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu

Gazeteci Ruşen Çakır'a verdiği röportajda Davutoğlu, seçim döneminde İYİ Parti, DEVA Partisi ve Saadet Partisi ile ittifak görüşmeleri yaptığını belirterek, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. 'Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez, beraber olalım' dedim" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun bu açıklamaları, CHP milletvekili Ali Öztunç tarafından tepkiyle karşılandı.

DAVUTOĞLU'NUN "HİÇ ALMADAN 10 MİLLETVEKİLİ KAZANDI" İDDİALARINA YANIT

Davutoğlu'nun, CHP listelerinden Meclis'e 10 vekil gönderdikten sonra hiç oy almadan bu kadar çok milletvekili kazandığı iddialarına da yanıt verildi.

Gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, "Ben entelektüel, akademik ve siyasi, toplumsal bakımdan en büyük fedakarlığı yaptım. 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakarlık bu" şeklinde konuştu.

CHP'DEN DAVUTOĞLU'NA TEPKİ: GİRMESEYMİŞ!

Davutoğlu'nun "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" sözlerine CHP milletvekili Ali Öztunç'tan tepki geldi. Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç, Meclis'te yaptığı basın toplantısında Davutoğlu'nun açıklamalarına yanıt vererek, "Kendi görüşü, saygı duyarız ama girmeseymiş. Kimse Davutoğlu'nu zorla getirip CHP listelerinden aday yapmadı. Kimse kafalarına silah dayayıp 'gelin buradan aday olun' demedi. Girmeselermiş. Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar" şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu'nun CHP listelerinden Meclis'e 10 vekil gönderdikten sonra yaptığı açıklamalar, siyasette tartışma yarattı. Davutoğlu'nun, ittifak görüşmelerini anlatması ve "hiç oy almadan 10 milletvekili kazandı" iddialarına yanıt vermesi, CHP milletvekili Ali Öztunç'un tepkisine sebep oldu. Siyasi çevreler, bu açıklamaların ardından gelecekteki siyasi ilişkilerin nasıl şekilleneceğini merakla bekliyor.