Kahramanmaraş gayrimenkul sektörü, 2026 yılına hızlı bir giriş yaptı. Ocak ayı verilerine göre şehir genelinde toplam 832 konutun satışı tamamlandı. Yatırımcıların ve oturum amaçlı alıcıların tercihlerinde ikinci el konutlar ön plana çıktı.

Kahramanmaraş’ta Kar Sürprizi: Dulkadiroğlu Bertiz Başdervisli Beyaza Büründü
Kahramanmaraş’ta Kar Sürprizi: Dulkadiroğlu Bertiz Başdervisli Beyaza Büründü
İçeriği Görüntüle

Geçtiğimiz yılın Ocak dönemine oranla yükseliş grafiği çizen satış rakamları, şehrin konut piyasasına olan ilginin sürdüğünü kanıtladı. Toplam satışların 251’ini sıfır daireler oluştururken, 581 konut ise ikinci el piyasasında işlem gördü. Veriler, alıcıların mevcut konut stokuna daha yoğun ilgi gösterdiğini ortaya koydu.

Kahramanmarasta Ocak 2026Da 832 Konut Satildi

TİCARİ ALANLARDA İKİNCİ EL TERCİHİ ÖN PLANDA

Şehrin ticari dinamizmini yansıtan iş yeri satışlarında da hareketli bir ay geride kaldı. Ocak ayı boyunca Kahramanmaraş genelinde 113 iş yeri el değiştirdi. Ticari mülk satışlarının dağılımında; 23 adet ilk el, 90 adet ikinci el satış kayıtlara geçti. Bu rakamlar, bölgedeki ticari faaliyetlerin ve yerleşik esnaf kültürünün ikinci el dükkan piyasasını canlı tuttuğunu gösterdi.

Kaynak: Kanal 46 Haber Merkezi