Bolu Kartalkaya’daki Otel Yangınında Hayatını Kaybeden Zehra Sena Gültekin’in Son Anları
Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangında hayatını kaybeden Zehra Sena Gültekin’in, yangın sırasında annesini arayarak helallik istediği öğrenildi. 9 kişilik ailesiyle tatil yapmaya giden Gültekin, yangın faciasında maalesef hayatını kaybetti. Ayrıca, Zehra Sena Gültekin ve eşi Bilal Gültekin’in Uygur Türkü küçük bir kızın koruyucu ailesi olduğu ortaya çıktı.

Zehra Sena Gültekin’in Ailesiyle Tatilde Olduğu Bilgisi
Türk Hava Yolları personeli olan Zehra Sena Gültekin, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle eşi Bilal Gültekin ve çocuklarıyla birlikte, ayrıca 9 kişilik ailesiyle Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’ine tatile gitmişti. Ancak tatil, büyük bir felakete dönüşerek yangın sonucu sekiz kişi hayatını kaybetti. Yangının ardından Zehra Sena Gültekin’in, annesini arayarak helallik istediği öğrenildi. Yangında hayatını kaybedenler arasında, Gültekin çiftinin çocukları Yusuf Sinanettin, Bekir Sadık, Muhammet Selim, Sümeyye ve diğer aile üyeleri de bulunuyor.

Komşusunun Duygusal Paylaşımı: “Siz Ne Güzel İnsanlardınız”
Zehra Sena Gültekin’in komşusu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Komşusu, "Bolu Kartalkaya’da birbirinden güzel yavrularıyla tatilde olan nadide komşum Zehra Sena Gültekin, eşi Bilal Gültekin, çocukları Yusuf Sinanettin, Bekir Sadık, Muhammet Selim’i kalbimin kaldıramayacağı kadar ağır bir şekilde kaybettik. Ah, yanlarından hiç ayırmadıkları ve kendi evlatları gibi büyüttüklerine şahit olduğumuz Doğu Türkistan zulmünden korudukları minik kız Sümeyye’de bu yangında vefat etmiş" diyerek, Zehra Sena Gültekin’in minik Sümeyye’yi, Uygur Türkü bir çocuk olarak koruyup büyüttüğünü belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Büyüleyici Başarı: 321 Terörist Etkisiz Hale Getirildi! Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Büyüleyici Başarı: 321 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

Komşusu sözlerine, "Sena, sen o emanet kızına, 'kuzucuk' dediğin için o da sana 'kuzucuk' derdi. Siz ne güzel insanlardınız. Hepimiz şahidiz güzel komşum, şahidiz" diyerek, Gültekin ailesinin güzel bir insanlık örneği sergilediğini dile getirdi. Ayrıca, yangının sebep olduğu ihmallerin ve sorumlularının hesap vereceğini belirterek, bu durumun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Uygur Türkü Minik Sümeyye’nin Emaneti
Yangında hayatını kaybedenler arasında, Zehra Sena ve Bilal Gültekin’in koruyucu ailesi olduğu Uygur Türkü küçük kız Sümeyye de yer aldı. Sümeyye, Doğu Türkistan’daki zulümden kaçarken Gültekin ailesi tarafından sahiplenilmiş ve onlarla birlikte mutlu bir hayat sürüyordu. Zehra Sena Gültekin’in komşusunun yaptığı paylaşımlarda, küçük kızın Gültekin ailesinin yanında her zaman güvende olduğunu vurgulandı.

Yangına Sebep Olanlar Hesap Verecek
Zehra Sena Gültekin’in komşusu, yangının ardından, “Bu yangına sebep olanlar, ihmale neden olanlar hesap verecek. Kesinlikle takibimizdedir. Kimse dikkat dağıtmaya çalışmasın” diyerek, olayın sorumlularının adalet önünde hesap vermesi gerektiğini belirtti.