İstanbul'da yaşayan bir aile, 7 yaşındaki Y. T.C. isimli çocuklarının diz kapağı bölgesinde şiddetli ağrılar yaşaması üzerine doktora başvurdu. Aile, Fatih'te bulunan bir vakıf hastanesinin ortopedi bölümüne gitti, ancak sonraki 4 ay boyunca yanlış teşhis ve tedavilere maruz kaldı.

İstisna bir sonuç bekliyorsanız, müstesna koşullarda çalışmak zorundasınız İstisna bir sonuç bekliyorsanız, müstesna koşullarda çalışmak zorundasınız

Sabah gazetesinde Atakan Irmak'ın aktardığı habere göre, ortopedi bölümündeki doktor, istediği MR, kan tahlili ve patoloji sonuçlarına dayanarak küçük çocuğa Osteosarkom (kemik kanseri) teşhisi koydu.

Küçük çocuk, ilk kemoterapi tedavisini aldı ve bu süreçte toplamda 9 seans kemoterapi uygulandı. Ancak tedavinin ardından doktor, ameliyat yapılması gerektiğine karar verdi.

Aile, oğullarının kemoterapi sürecinde ulaşmaya çalıştığı ancak bir türlü iletişim kuramadığı bir profesörden telefon aldı. Profesör, çocuğun patoloji ve MR sonuçlarını inceleyerek kemik kanseri teşhisinin yanlış olduğunu belirtti.

Baba Halil İ.C. ve anne Seda C., dört farklı hastaneden aldıkları sonuçlarla Y. T.C.'nin kemik kanseri yerine ilaçla tedavi edilebilen Osteoid Osteoma (iyi huylu tümör) teşhisi konulduğunu doktorlarına iletti.

Ailenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, çocuklarının yanlış tedavi nedeniyle hayatının geri kalanında yüzde 52 iş göremezlik raporu aldığı belirtildi.

(Kaynak: Sabah)