Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle yaklaşık bin dönümlük tarım arazisi su altında kaldı, bazı ev ve besi çiftlikleri zarar gördü.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle yaklaşık bin dönümlük tarım arazisi su altında kaldı, bazı ev ve besi çiftlikleri zarar gördü.


Bölgede iki gündür etkisini gösteren yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Gece başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini artıran sağanak, Ceyhan Nehri'nin taşmasına neden oldu. İlçeye bağlı Ortaklı köyünün bir kısmı su altında kaldı. Sel nedeniyle bazı ev ve besi çiftliklerinde hasar oluştu. 


Ortaklı köyünde incelemelerde bulunan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, AA muhabirine, sel nedeniyle yaklaşık bin dönümlük tarım arazisinin su altında kaldığını söyledi.


Hasar tespit çalışmalarına başladıklarını ifade eden Aksoy, "Vatandaşlarımızın menfaatine neyse onu yapmak uğraşacağız. Bu olayın tekrar yaşanmaması için DSİ ile birlikte çalışma yapacağız. Bu köyün kalkması veya arazilerin kamulaştırılması gibi işlemler olabilir" diye konuştu. 


Aksoy, can kaybının yaşanmamasına sevindiklerini belirterek, vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.


Köy muhtarı Yusuf Doğan ise selden bazı ev, cami ve besi çiftliğinin zarar gördüğünü dile getirdi.


Selin alt yapı kaynaklı olduğun savunan Doğan, "Köyümüzün biran önce buradan kaldırılması gerekiyor. Gece uyanmasaydık veya kışın etkili bir kar yağışı olsaydı, halimiz daha kötü olurdu" şeklinde konuştu. 


(AA)

Editör: TE Bilisim