Kahramanmaraş'ta 150 bin TL ile ortadan kaybolduktan 3 gün sonra Ceyhan Nehri'nde cesedi bulunan bir bankanın güvenlik görevlisini öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan zanlı ile sevgilisi hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Yaklaşık 3 ay önce görev yaptığı Akbank Kahramanmaraş Şubesi adına adına bir başka banka olan Al Baraka’dan 150 bin TL çektikten sonra cesedi Ceyhan Nehri Kılavuzlu (Hasancıklı) Köprüsü altında bulunan Halil Gürün Terlikli'yi öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan Mehmet Y. ile sevgilisi Servet K. hakkındaki iddianame tamamlandı.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, Cumhuriyet Savcısı, sanıkların ''nitelikli kasten adam öldürme'' ve ''silahla yağma'' suçlarından müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanıkların yargılanmalarına, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacağı bildirildi.

Öte yandan, güvenlik görevlisinden alınan 150 bin TL'nin ise henüz bulunamadığı belirtildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Akbank Kahramanmaraş şubesinde 6 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan 35 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Halil Gürün Terlikli, 22 Aralık 2008'de görev yaptığı banka adına bir başka bankadan 150 bin TL çektikten sonra aniden kaybolmuş ve cesedi 3 gün sonra Ceyhan Nehri'nde bulunmuştu.

Cinayet Masası ekipleri, yaptıkları teknik takip sonucu Mehmet Y. ile sevgilisi olduğu iddia edilen Servet K.'yı gözaltına almıştı.

Mehmet Y. suçu inkâr ederken sevgilisi Servet K., güvenlik görevlisini Mehmet Y'nin evinde öldürdüklerini ve cesedi bir halıya sararak nehre attığını itiraf etmişti.

Servet K., cinayette kullanılan tabancanın yerini de polise söylemişti.

Editör: TE Bilisim