Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 55 yıl önce caminin minaresine yuva yapan leylekler, havaların ısınmasıyla bu yıl erken döndü.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan ilçesine bağlı Çiçek köyünde, 55 yıl önce yıldırım düşmesi sonucu zarar gören minareye yuva yapan leylekler, havaların ısınmasıyla bu yıl erken dönüş yaptı.


Her yıl kış mevsimini sıcak ülkelerde geçirmek için göç eden leylekler, havaların ısınmasıyla yeniden Elbistan ovasına geliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yuvalarına erken dönüş yapan leylekler, köylülerin ilgisiyle karşılandı.


55 yıl önce yıldırım düşmesi sonucu hasar gören minaredeki yuvalarına yerleşen leylekler, köylülerin hassasiyeti sayesinde göç mevsimi gelene kadar burada barınıyor.


Ağaçlar kesilince minareye göç ettiler


Köy halkından 76 yaşındaki Sıttık Bozkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 75 yıl önce inşa edilen caminin minaresinin 55 yıl önce yıldırım düşmesi sonucu zarar gördüğünü anlattı.


Minare yapılmadan önce leyleklerin köydeki ağaçlık alanlarda kurdukları yuvalarında konakladığını dile getiren Bozkuş, "Buralardaki ağaçlar kesilince leylekler de minarenin şerefesine yuva yapmışlardı. Minareye yıldırım düştü. Leyleklerin yuvası yandı. Minarenin ucunda çatlak oluştu. Tamir edilecekti ki leyleklerin yeniden yuva yaptığını gördük. Fark edince tamir etmekten vazgeçtik. Bu minare 55 yıldır, her yaz gelen leyleklere ev sahipliği yapıyor. Havalar sıcak gittiği için de bu yıl leylekler yuvasına erken döndü" diye konuştu.


(AA)