Bu olgu bugünlerde siyasetin içinde olan ve parti içi muhalefette herkesin kafasında soru işareti olarak var.

Son ziyaretlerde bu konu gündeme gelmiş ve konunun muhatabı Ünal; ‘Elbistan il olursa bazıları benden kurtulacağını zannediyor ama çok bekler daha’ cevabı vererek düşündürmüştü.

Mahir Ünal, Elbistan’ı il’e hazırlayan hamleleri, kent siyasetindeki tüm dengeleri alt üst eden farklı çalışma sitili ile Kahramanmaraş siyasetinin önemli figürü oldu.

Kervan Handaki toplantıda söylediği kendi deyimiyle, ‘Elbistanlı biri geldi, Kahramanmaraş’taki A’ları, B’leri …..

Aslında 2011 yılında ilk geldiğinde ilk canlı yayınımda şu soruyu sormuştum; ‘Yerel Siyasete ne denli karışacaksınız’

Verdiği cevap; ‘ Ne daire müdürlerine, ne de teşkilata karışmayacağım, daire müdürlerinin bakanları var, teşkilatlarında sorumlu genel başkan yardımcıları var, onların işine karışmam’ demişti.

İlk dönemin ilk yıllarından sonra bu prensibi değişti mi değişmedi mi? yorum tamamen sevgili okurlarımın…

Burada uzun uzun anlatmama gerek yok diye düşünüyorum, sadece partiyle değil kendisiyle yol yürümeyenlerin siyasetteki varlıklarının ne olduğunu herkes zannedersem görebilir.

Mesut Tuğrul yazdı: "Operasyonlardan sonuç bekliyoruz", "Damat Rüstem Paşayı tanıyan var mı?" Mesut Tuğrul yazdı: "Operasyonlardan sonuç bekliyoruz", "Damat Rüstem Paşayı tanıyan var mı?"

Burada şunu merak ediyorum, davaya mı biat önemli, şahsa mı biat önemli?

Bugün Büyükşehir Belediye Başkanıyla ilgili her ne kadar, ‘Ben referans olmadım, sadece fikrimi söyledim’ dese de, aday olması için fikrini söylediği başkanla ikili ilişkilerinin görünürde değil, perde arkasında da nasıl olduğunu da çoook merak ediyorum.

Herkesin bir çalışma stili var, 11 yıldır aktif olarak zirvede kalmak zannedersem kolay bir işte değil.

Hem Kahramanmaraş’ı idare etmek, hem de partideki konumu korumak büyük bir efor gerektirir.

Her şeyi bir kenara bırakalım, Bu seçim birçok insan için isimler bazında korku imparatorluğunun özgürlüğe açılan bir kapısı mı olacak, yoksa kubbede hoş bir sada bırakarak gitmek mi? olacak.

Bunu yaşayıp göreceğiz.

Kısır döngüleri ve iç hesaplaşmaları bir kenara bıraksaydık, Mahir Ünal’da buradaki dinazorların kendi çıkarları konusunda yönlendirmelerine inanmayıp, komple kenti kucaklasaydı, eforunu bu yönde daha çok kullansaydı, çok farklı bir Kahramanmaraş, çok farklı bir Kahramanmaraşlı görebilirdik.

Hizmet etti mi? sonuna kadar, Allah razı olsun, yetti mi? asla gözümüz doymuyor, tabiki yetmedi?

Son olarak makale başlığımıza dönelim; her seçim döneminde merak edildiği gibi; bu seçim döneminde de Mahir Ünal’ın aday olup olmayacağı en çok merak edilen bir soru

Yine bu soruya da kendi deyimiyle yorum yapalım; ‘bir insan bir bölgede 3 dönemden fazla siyaset yapmamalı, çok yıpranıyor’

Sayın Ünal’ın tezine kesinlikle katılıyoruz. Evini Ankara’dan İstanbul’a taşıdığını da duyduk, emekliliğe hazırlık yapıyor. Buna Kahramanmaraş olarak bizde hazırız.

Sayın Ünal’ın Kahramanmaraş’tan aday olmamak için Elbistan’ın il olmasına da gerek yok. Zaten Sayın Ünal’da 4,5’uncu dönemi istemiyor.

Her zaman parti listeleri hiç kimseyi dört dörtlük memnun etmiyor, ¾’lük etsin diyoruz o da olmuyor.

Bu seçim farklı seçim, partinin oyuyla değil, kendi oyuyla da milletvekili seçilecek isimler çıkmalı diyoruz.

Ama nerde; yine listelerde büyük hatalar yapacaklar, bekleyin görelim….