Son dakika haberleri... 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Ermenistan ve özel maçta Japonya ile karşılaşacak olan A Milli Takımımızın aday kadrosu açıklandı. Deneyimli teknik adam Kuntz; Yusuf Sarı, Kazımcan Karataş ve Bertuğ Yıldırım'ı ilk kez A Milli Takım kadrosuna çağırdı. İşte aday kadromuz...

İLK KEZ MİLLİ TAKIM ADAY KADROSUNA: KAZIMCAN KARATAŞ VE BERTUĞ YILDIRIM

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Ermenistan ve özel maçta Japonya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı. Bu açıklamayla birlikte milli takımın en dikkat çeken detaylarından biri, Kazımcan Karataş ve Bertuğ Yıldırım'ın ilk kez milli takımın aday kadrosuna davet edilmiş olmalarıydı.

ADAY KADRODA KİMLER VAR?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 Eylül'de Eskişehir Yeni Stadyumu'nda Ermenistan ve 12 Eylül'de Belçika'nın Genk kentinde Cegeka Arena'da Japonya ile karşılaşacak milli takımın aday kadrosu şu şekilde:

KALECİ: ALTAY BAYINDIR (MANCHESTER UNİTED), MERT GÜNOK (BEŞİKTAŞ), UĞURCAN ÇAKIR (TRABZONSPOR)

Defans: Onur Bulut (Beşiktaş), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Cenk Özkacar (Valencia), Çağlar Söyüncü (Atletico Madrid), Merih Demiral (Al Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Kazımcan Karataş (Galatasaray), Mert Müldür (Fenerbahçe)

Orta saha-forvet: Cengiz Ünder (Fenerbahçe), Yusuf Sarı (Yukatel Adana Demirspor), Hakan Çalhanoğlu (İnter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Salih Uçan (Beşiktaş), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Umut Nayir (Fenerbahçe)

Yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yabancı sınırı hamlesi Yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yabancı sınırı hamlesi

screenshot-10-0vPZ

HAZIRLIKLAR BAŞLIYOR

A Milli Takım'a davet edilen oyuncular, 3 Eylül Pazar günü saat TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak. Milli takım, Eskişehir'de oynanacak Ermenistan maçına bu tesiste hazırlanacak ve ilk çalışmasını 4 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirecek.

Ay-yıldızlılar, 6 Eylül Çarşamba günü Ermenistan maçı için Eskişehir'e gidecek. Maçın ardından Japonya ile Belçika'nın Genk kentinde oynayacağı özel maç için 10 Eylül Pazar günü Eskişehir'den Hollanda'nın Maastricht kentine hareket edecek ve kamp yapacağı Sittard kentine geçecek.

BASIN TOPLANTISI VE YAYIN BİLGİLERİ

A Millî Takım Teknik Direktörümüz Stefan Kuntz ve aday kadrodan bir oyuncumuz, 11 Eylül Pazartesi günü TSİ 17.15'te maçın oynanacağı Cegeka Arena'da bir basın toplantısı düzenleyecek. A Millîler, karşılaşma öncesindeki resmî antrenmanını da bu statta saat TSİ 18.00'de yapacak.

12 Eylül Salı günü oynanacak Japonya - Türkiye maçı Türkiye saatiyle 15.20'de başlayacak ve TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

Editör: İsa Aslantaş