İnternetten yayın yapan bir tv kanalında sorulara net cevaplar veren Kılçık; kendisinin de muhtar olması dolayısıyla tabandaki sorunları iyi bildiğini ve çözümlerinin hazır olduğunu dile getirdi. İlçedeki muhtarların kendisine aday olması için telkinde bulunmasının adaylık sürecinde etkili olduğunu vurgulayan Kılçık, imar konusunda hassas olmaları gerektiğini ifade etti. Turizm bölgelerini iyi tanıtılması gerektiğinin de altını çizen Kılçık, kooperatifler kurarak çiftçilerin önünü açacaklarını ve ürettikleri ürünleri satmalarına yardımcı olacaklarını kaydetti. 

Programdan satır başları;

 “İMAR KONUSUNDA HASSAS OLMAMIZ GEREKİYOR”

Depremi yaşamış olmamız imarda ne kadar hassas olmamız gerektiğini gösteriyor. Şehre yakın alanlara imara açmak istiyoruz. Orhangazi ve Kürtül Mahallelerimizi gerekli analizleri yaptırdıktan sonra imara açacağız. EXPO alanımızın çevresi de imara açılmalı, kırsal alanlarımızda çarpık bir yapılaşma var. Bu çarpık yapılaşmalara da ‘dur’ demeliyiz. İmara açacağımız alanlara yapılacak konutlara bütün gelir gruplarından vatandaşlarımızın ulaşabilmesini istiyoruz. Bütçemizi doğru bir şekilde kullanmaya özen göstermeliyiz. Önsen tarafına TOKİ konutlar yapıyor biz de o kısma villa tarzında yapılar yapmak istiyoruz. Cüceli, Dereboğazı ve Kale Mahallelerimizi imara açmak istiyoruz. 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ VATANDAŞLARIMIZA İYİ ANLATMAMIZ GEREKİYOR”

İlçemizde Çamlık mahallemiz başta olmak üzere bir çok mahallemizde kentsel dönüşüm önceliğimiz olacak.  Çamlık Mahallesindeki tapu sorunu çözüldü, bazı mahallelerimizde de tapu sorunu var. Bu sorunları da inşallah siyaset-bürokrasi-vatandaş iş birliği ile çözeceğiz. Önemli olan insanlarımızın geleceğe olan umutları ve umutları her zaman zinde tutacak projeler üzerinde çalışacağız. . Kentsel dönüşüm için belediyemizin imkanları çerçevesinde nasıl kaynak yaratabilirsek kullanacağız. Serintepe, Hacı Bayram Veli, Karamanlı, Fatihler, Gayberli ve Yusuflar gibi Mahallelerimizde bazı dar sokaklara araç giremiyor, meydana gelen yangınlarda itfaiye aracı bile girmiyor.  Buralarda çok problem var. Doğalgazı eksik sokaklarımızın bu eksikliğini gidereceğiz. Kentsel dönüşüm uygularken oluşturacağımız kentsel tasarımda okul, yeşil alan, sosyal alanlar gibi tüm donatıları tasarıma koymayı unutmayacağız. Kentsel dönüşüm konusunu vatandaşlarımıza iyi anlatabilirsek vatandaşlarımız da bize yardımcı olur. 

Kahramanmaraş semalarında gökkuşağı şöleni Kahramanmaraş semalarında gökkuşağı şöleni

“BAŞKONUŞ İLE YAVŞAN ARASINA KÖPRÜ İHTİYACI VAR”

Ulaşım konusu büyükşehir belediyemize ait fakat kırsal alanlarımızdaki ve şehir içinde mahalle aralarındaki bölgeler Onikişubat Belediyemize ait. Bu alanlarda ulaşımı rahatlatacak çalışmalar yapacağız. Kırsal alanlarımıza parkeler döşenmiş durumda. Kış aylarında kar yağıp donma olayı olduğu için çok sağlıklı olmuyor. Kırsal alanlarımıza sıcak asfalt yapmak gerekiyor. Başkonuş bölgesi ile Yavşan bölgesi arasında bir köprüye ihtiyacı var. Orada bir projeye ihtiyacımız var. Bölgesel olarak bu problemi çözüp 2 yakayı bir araya getirmek gerekiyor. 

“TURİZM BÖLGELERİMİZE GEREKLİ HİZMETLERİ GÖTÜRMELİYİZ”

Başkonuş Yaylası, Yavşan Yaylası, Döngele, Uğur böcekli Uludaz  gibi bölgelerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Turizmi canlandırırsak ekonomik yükselmeyi daha çok tabana yayarız.  Yayla turizminin önemli arterlerinden biri olan Yavşan yaylasının işletmecisiyim. Havası, doğası, suyu ender bir bölgemiz. İnsanlarımız sadece suyunu almak için bile oraya kadar geliyor. Uludaz’da uğur böceklerimiz görsel bir şölen sunuyor. Bu bölgelerimizin tanıtımını ve uluşamını daha iyi yaparsak ben inanıyorum ki; bölge halkına da büyük katma değer sağlayacak bir gelir olur. Başkonuş Yaylamıza insanlar turlarla geliyorlar. Ilıcamız zaten Kahramanmaraş Turizminin göz bebeği. Birbirinden değerli yerlerimiz var. Biz bu değerleri tanıtabilirsek, biz bu değerli yerlerin bakımını iyi yapıp kullanıma açabilirsek, iyi hizmetler götürebilirsek Kahramanmaraş’ımıza iyi bir değer katarız. 

“KURACAĞIMIZ KOOPERATİFLER ÜRÜN ALMA GARANTİSİ VERECEK”

Öncelikle insanlarımıza sahip çıkacağız. Toplumumuzdan hangi türden insan gelirse gelsin sahip çıkabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Belediyecilik sadece yol, su veya imar değil. Vatandaşın hangi ihtiyacı varsa ona göre yardımcı olmak istiyoruz. Fatmalı ve Cüceli mahallelerimizin rehası, şirinliği, lezzeti eşsiz inciri var. Literatürde genellikle Aydın inciri ün yapmış ama Abbas incirimiz lezzette tüm rakiplerini geride bırakır. Çiftçilerimiz bunu da çok güzel üretiyorlar. Biz bunu tanıtamıyoruz, paketleyemiyoruz, kurutamıyoruz. Kooperatif kurmamız gerekiyor. Kurutma ve paketleme konusunda kooperatifimizle birlikte pazarlamayı oluşturacağız. Biz kooperatifimize alma garantisi verirsek herkes üretim yapar. 

VATANDAŞIMIZA İMKAN VERİLİRSE BAŞARI GELİR

Hacınınoğlu tarafında cevizimiz var. Çağlayancerit’te paketleme tesisleri kuruldu ve yurtdışına ihracatı yapılıyor. Onlarla koordineli çalışılarak Hacınınoğlu’ndaki cevizi de parlatabiliriz. Suçatı, Döngel, Tekir buralarda çiftçilerimiz hurma, elma ve ayva üretiyorlar. İnsanlarımızın önünü açtığımız zaman onlar zaten yürürler. Çiftçilerimizin her daim yanında yer alacağız. Su çok kıymetli, insanlarımız suya ulaşabilmek için haddinden fazla enerji sarf ediyor. Bu konuda da çalışmalarımız olacak. Onikişubat’ta belli bölgelerde meralarımız var. Bunlardan tam gelir elde edemiyoruz. Rahat kullanamıyoruz. Köşürge Mahallemizde çok büyük meralarımız var. Hayvancılık konusunda biz çalışmalarımızı yapıyoruz. 

“GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİYLE BELEDİYEMİZE EK GELİR SAĞLAYACAĞIZ”

Belediyemize ek gelir yaratmak için çeşitli projelerimiz var ve üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Kafamızda bazı düşüncelerimiz var. Geleceğin en önemli stratejik sektörü olan enerjiye yatırım yapacağız. Güneş Enerjisi Santralleri kuracağız. Barajlarımızın üzeri boş. Arazi aramaya gerek yok. Uygun alanlara kurduktan sonra büyük kaynaklar elde edebiliriz. İyi bir yedekleme deposu yapıldığında 12 ay bütçe sağlanabilir. Daha birçok fikirlerimiz var. Biz projelerimizi, hizmetlerimizi aşkla yapacağız. İnsanlara hizmet etmek bizim için bir şeref. İnsanlara dokunmak istiyoruz.

“ONİKİŞUBAT İLÇEMİZİN DE GÜREŞ FESTİVALLERİNE İHTİYACI VAR”

Hartlap muhtarımız kendi çabalarıyla güreş festivali yapmaya çalışıyor. Yavşan Yaylası’nda güreş festivali yapmıştık. Dulkadiroğlu’ndaki gibi Onikişubat’ta da güreş festivallerine ihtiyacımız var. Böyle bir görev bize nasip olursa ilk hedeflerimizden bir tanesi de güreş sahası yapmak. Belediyemizin bünyesinde spor tesisleri açarak gençlerimizi spora yönlendireceğiz. 

“ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Onikişubat’ın 455 bin nüfusu var. Küçük sanayi sitesi artık küçük geliyor. Taleplere karşılık veremiyor. Eski sanayi sitemiz kentsel dönüşüme girecek. Onikişubat İlçemize küçük bir sanayi sitesi kurulabilir. En az 80 mahalleye hizmet edecek. Gece gündüz ilçemize vatandaşlarımıza hizmet yapmak için her şeyi yapacağız. Bu şehri güzelleştirebilmek için her şeyi yapacağız.”

Editör: İsa Aslantaş