Furkan Vakfı'nın kurucusu ve "Furkancılar" olarak bilinen yapılanmanın lideri Alparslan Kuytul'un izinden giden grup, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirdikleri eylemle gündeme geldi.

KAHRAMANMARAŞ'TA GERGİNLİK

Alparslan Kuytul'un destekçileri, Kahramanmaraş'ın çeşitli bölgelerine izinsiz pankartlar asarak, bir konferans için davet yapmaya çalıştı. Pankartların asılmasıyla birlikte, zabıta ekipleri hızla harekete geçti. Asılan pankartları toplamak için müdahale eden zabıta, grupların yeniden pankart açmaya çalışmasıyla karşılaştı. Ekipler ve pankart açmaya çalışan grup arasında gergin anlar yaşandı. Ancak, kısa sürede gerilim sona erdi ve grup üyeleri bölgeden uzaklaştırıldı.

Kahramanmaraş'ta doğalgaz faturası kabusuna son Kahramanmaraş'ta doğalgaz faturası kabusuna son

PROVOKATÖRLÜK MÜ, KONFERANSA DAVET Mİ?

Zabıta tarafından toplanan pankartların ardından Alparslan Kuytul destekçileri, yeni bir izinsiz eylem gerçekleştirdi. Kahramanmaraş’taki bu olay, yapılan hareketin amacı ve provokatif olup olmadığı konusunda soru işaretleri yarattı.

HUZURSUZLUK ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR

Yaşanan kısa süreli gerginliğe rağmen, Kahramanmaraş'taki yetkililer durumu soğukkanlılıkla kontrol altına aldı.

Kaynak: Kanal 46 Haber Merkezi