Aslen Kaysville'den olan üniversite öğrencisi Madelyn Allen, Brown'la bir internet sohbet grubunda tanışmıştı ve Salt Lake Tribune tarafından elde edilen beyana göre, 13 Aralık'ta Brown'la buluşmak için anlaşmıştı.

Okulun güvenlik kamerası görüntüleri, Allen'ın plastik bir torbayla yurt odasından çıktığını gösterdi. Mahkeme belgelerine göre, oda arkadaşları ertesi gün dönmeyince Allen'ın kaybolduğunu bildirdi.

Yetkililer, kayıp bir üniversite öğrencisinin evinde çırılçıplak ve kömürle kaplı halde bulunmasının ardından Utahlı bir adamın gözaltına alındığını söyledi.

BEŞ GÜN SONRA KURTARILDI 

Snow College Polis Şefi Derek Walk düzenlediği basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, 19 yaşındaki öğrenci Madelyn Allen'in, Cumartesi günü geç saatlerde yurt odasından kaybolduktan yaklaşık beş gün sonra kurtarıldığını ve ailesiyle tekrar bir araya geldiğini söyledi.

Allen'ı internette tanıştıktan sonra günlerce Loa'daki evinde tutsak ettiği iddia edilen 39 yaşındaki Brent Neil Brown, ağırlaştırılmış insan kaçırma, cinsel saldırı ve adaleti engelleme suçlarıyla karşı karşıya.

Walk gazetecilere verdiği demeçte, "Adam hakkında fazla bilgimiz yok. Allen'ın adamla ilişkisi veya onu ne kadar tanıdığı konusunda kapsamlı bir bilgiye sahip değiliz" diye konuştu.

AİLESİNİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ 

Brown'ın 14 Aralık'ta Allen'ın ailesine bir kez mesaj atmasına izin verdiği, sonraki günlerde de şiddete başvurduğu iddia edildi. Ardından Brown, gencin telefonunu ve cüzdanını aldı, işteyken onu bağladı ve eğer ayrılırsa veya birine söylerse ailesinin peşine düşmekle tehdit etti.

Gazetenin bildirdiğine göre, müfettişler nihayetinde yaklaşık 500 nüfuslu kasabadaki kayıp genci bulmak için cep telefonu sinyallerini kullandılar. Brown evinin kapısını açtı ve yalnız olduğunu söyledi ancak polisler daha sonra Allen'ı çıplak halde, kömürle kaplı bir bodrum odasında buldu.

Allen'ın ebeveynleri Jonathan ve Taunya Allen, Pazar günü kızları hastanede kontrol edildikten sonra tekrar bir araya geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

'TEHLİKELİ VE TRAVMATİK BİR ÇİLE ÇEKTİ' 

Jonathan Allen Cumartesi günü polisten telefon aldığında, "Dizlerimizin üzerine çöktük. Çok minnettardık, mutluyduk. Birbirimize sarılırken hissettiklerimizi tarif edemedik" diyerek yaşadığı mutluluğu anlattı.

Amcası, Allen'ın ve ailesinin yeni anlamaya başladığı "tehlikeli ve travmatik" bir çile çektiğini söyledi. Amca Jacob Allen gazetecilere, “O bir savaşçı. Şimdi tekrar bizimle olduğu için minnettarız" dedi. Yargıç, Brown'ın Pazar günü kefaletsiz tutukluluğuna karar verdi. Brown'ın ise bir avukat tutup tutmadığı belli değil.

Kaynak:Milliyet