Yılbaşı gecesi trafik denetimlerinin arttırılarak devam ettiği bildirilmişti!

Kahramanmaraş’ta 292.406 TL ceza!

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların yeni yıl programlarını huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak ve meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğünce 224 ekip ve 2084 personelin katılımıyla denetimler gerçekleştirildi. Yılbaşı öncesi ve yılbaşında diğer günlere oranla trafik akımının yoğunlaşacağı dikkate alınarak başta otogar olmak üzere istasyonlar, alışveriş ve eğlence merkezleri gibi yoğun olarak kullanılan yerlerde trafik tedbirleri artırıldı.

Yapılan açıklamada ise; 7.324 kişinin GBT sorgusu ve kontrolü yapılmış, 223 umuma açık işyeri, 121 tekel bayii, 134 internet cafe ve oyun salonu, 73 konaklama yeri denetlenmiş, yakalama kararı bulunan 11 şahıs yakalanmıştır.

                Trafik yönünden yapılan denetimlerde;

   2.344 araç kontrol edilerek, 73 alkollü şahıs, 37 sürücü belgesiz, 234 diğer suçlardan olmak üzere 292.406 TL tutarında idari yaptırım cezası uygulanmış, 15 araç trafikten men edilmiştir. Dendi!

Bu kapsamda il merkezinde farklı noktalarda trafik ekiplerince alkol uygulaması başta olmak üzere emniyet kemeri ve kask kullanımı, hız, kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu kullanımı ve diğer trafik ihlalleri denetimi ve şehirlerarası otobüs terminalinde giriş-çıkış yapan otobüsler üzerine denetimler yapıldı.