Rus paralı asker grubu Wagner'in sahada olduğu Kuzey Afrika ülkesi Libya'da kıyıya vuran paketler, dünya çapında yankı buldu. Libya polisi, Pazartesi günü ele geçirilen 323 paket uyuşturucunun üzerinde Rusya lideri Vladimir Putin'in fotoğraflarının bulunduğunu duyurdu.

Agence France-Presse (AFP), ülkenin kuzeydoğusundaki El Marc'da kıyıya vuran her biri 250 gram olan paketlerin yerel bir sakin tarafından bulunduğunu aktarıyor. Yerel medya ise, uyuşturucu taşıyan bir teknenin batmasıyla esrar paketlerinin kıyıya vurmuş olabileceğini bildiriyor.

Şeffaf kağıtlara sarılı her bir paketin üstünde Vladimir Putin'in fotoğrafı yer alıyordu. Afrika'dan Avrupa'ya göçmen rotasının merkezi olan Libya'da, esrar en çok ele geçirilen uyuşturuculardan biri.

Libya'da geçen hafta da ülkenin doğu kıyılarına vuran Kolombiyalı ünlü kartel lideri Pablo Escobar'ın fotoğraflarının bulunduğu yüksek miktarda uyuşturucu paketleri bulunmuştu.

Muammer Kaddafi rejiminin düşmesiyle birlikte çalkantılı yıllar geçiren Libya'da, limanlarda güvenlik kontrolleri neredeyse yok. Söz konusu limanlarda uyuşturucu ve sahte alkol kaçakçılığı son yıllarda çarpıcı bir şekilde arttı.

Suriye'nin ardından Libya'daki iç savaşa da müdahil olan Rusya lideri Putin ise, paralı askerler Wagner Grubu'nu Kuzey Afrika ülkesine gönderdi. Ruslar uluslararası toplum tarafından tanınan Trablus hükümetine karşı savaş ağası Halife Hafter saflarında savaşıyor.

Kaynak:Milliyet