ABD'de zengin bir şirketin varisi gibi davranıp bankaları 30 milyon dolandırdığı belirtilen 73 yaşındaki kadın, FBI’ın en çok arananlar listesine girdi.

Mary Carole McDonell’in, McDonnell Douglas Uçak Şirketi'nin varisi olduğunu iddia ederek Kaliforniya’daki bankaları ve finans kuruluşlarını kandırdı.

FBI’a göre McDonell, ileride erişeceğini iddia ettiği 80 milyon dolarlık gizli bir güven fonu olduğunu söyleyerek kurumlara yalan beyanlarda bulundu. Yetkililer, McDonell’in Los Angeles ve Orange County’deki çeşitli finans kuruluşlarından sırasıyla 14,7 milyon dolar ve 15 milyon dolar elde ettiğini belirtiyor.

Soruşturmalara göre dolandırıcılık planı Temmuz 2017’de başladı ve Mayıs 2018’e kadar sürdü.

FBI, 12 Aralık 2018’de Kaliforniya Federal Mahkemesi tarafından McDonell hakkında bankacılık dolandırıcılığı ve ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı suçlamalarıyla tutuklama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Yetkililer, McDonell’in yakalanmadan önce Dubai’ye kaçtığına inanıyor.

İFLAS EDEN ŞİRKETİN CEO'SUYDU
McDonell, 2004–2017 yılları arasında sonradan iflas eden TV yapım şirketi Bellum Entertainment’ın CEO’luğunu yürütüyordu.

Havalimanında alarm: Yangın nedeniyle seferler durdu
Havalimanında alarm: Yangın nedeniyle seferler durdu
İçeriği Görüntüle

Şirket It Takes a Killer ve I Married a Murderer gibi suç temalı programlar üretmişti.

Ancak Kaliforniya Çalışma Komisyonu, 2017’de onlarca çalışanına ödeme yapmadığı için şirkete soruşturma açmıştı.

Federal yetkililer, dolandırıcılık faaliyetlerinin tam da bu ödemelerin yapılmadığı dönemde gerçekleştiğini ve McDonell’in çalışanlarına “büyük bir banka dolandırıcılığı nedeniyle ödeme yapamadığını” söylediğini aktardı.

McDonell’in varisi olduğunu iddia ettiği McDonnell Douglas Corporation, bir dönem ABD’nin önde gelen havacılık ve uzay şirketlerinden biriydi.