Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 2023 yılında gerçekleşen büyük kurultay için ortaya çıkan "mutlak butlan" hukuki kararının yansımaları sürüyor. Bu mahkeme kararının ardından yeniden aktif şekilde siyaset sahnesine odaklanan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurumsal iletişim çalışmalarını yürütmesi amacıyla gazeteci Atakan Sönmez’i basın danışmanı olarak seçti.

Atakan Sönmez, yeni göreviyle ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerini iletti. Medya mensuplarıyla şeffaf bir çalışma dönemi geçireceklerini belirten Sönmez, şu ifadeleri kullandı:

"Medya ile demokratik ve eşitlikçi bir iletişim sürecinin yürütülmesi adına değerli gazeteci meslektaşlarım ile iletişim ve koordinasyon içerisinde sağlıklı bilgilendirmeleri yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için var gücümüzle çalışacağız."

ATAKAN SÖNMEZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın iletişimini yönetecek olan Atakan Sönmez, 1978 yılında dünyaya geldi. Aslen Çerkes kökenli olan Sönmez, 2026 yılı itibarıyla 48 yaşındadır. Yükseköğrenimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde tamamlayan Sönmez, uzun yıllardır medya sektöründe aktif olarak görev alıyor.

ATAKAN SÖNMEZ’İN MESLEKİ KARİYERİ VE GEÇMİŞTEKİ HUKUKİ SÜREÇLER

Kariyeri boyunca yazılı ve dijital medyada muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı gibi farklı sorumluluklar üstlenen Atakan Sönmez, televizyon kanallarında da yorumculuk yapıyor. Sönmez, özellikle Cumhuriyet Gazetesi bünyesinde İnternet Haber Müdürlüğü yaptığı dönemdeki çalışmalarıyla dijital yayıncılık alanında adını duyurdu.

Serhat Seçme kimdir, neden öldü? Şanlıurfalı polis memuru hayatını kaybetti
Serhat Seçme kimdir, neden öldü? Şanlıurfalı polis memuru hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Sönmez, Cumhuriyet Gazetesi’ndeki yöneticilik döneminde Afrin bölgesine yönelik askeri operasyon haberleri nedeniyle hukuki bir süreçle karşılaştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla yargılanan Sönmez, davanın 5. duruşmasında 10 ay hapis cezası aldı. Mahkeme heyeti bu cezayı erteledi ve infaz süreci uygulanmadı. Atakan Sönmez ve savunma avukatları, dava konusu olan metinlerin tamamen gazetecilik sınırları içinde, halkı bilgilendirme amacıyla yayımlandığını vurguladı.