MALATYA’DA KÖY EVLERİNE TAŞINAN DEPREMZEDELERİN YANINDA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da depremzedelerin yaşam alanlarını iyileştirmek için gerçekleştirdiği ziyaretlerde önemli açıklamalarda bulundu. Malatya’nın Akçadağ ilçesinin Şeyhler Mahallesi’nde depremzede Yusuf Demirel’i ziyaret eden Bakan Kurum, yapılan evlerin eksiksiz olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkürlerini iletti.

20241218Aw352451 11

Müslüman olan Alman hemşire için Köyceğiz'de "İhtida Merasimi" düzenlendi Müslüman olan Alman hemşire için Köyceğiz'de "İhtida Merasimi" düzenlendi

“SİZİN MUTLULUĞUNUZ HER ŞEYE BEDEL”

Ziyaret sırasında Bakan Kurum’a duygusal bir selam gönderen Yusuf Demirel, “Yapılan evlerde hiçbir eksik yok. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi. Bakan Kurum ise "Güle güle oturun. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın. Sizin mutluluğunuz her şeye bedel. Yeriniz çok güzel, havalimanının hemen yakınında," ifadelerini kullandı.

BİR BİRİNDEN ANLAMLI HEDİYELER

Bakan Kurum, ziyaret sırasında Demirel'in torunu Nazlı'yı da unutmayarak oyuncak hediye etti. Ayrıca köylülerden gelen cami ve halı saha taleplerine kayıtsız kalmayarak, talimatlar verdi. Cami için yer bulunması adına Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'ne talimat verirken, gençlere de halı saha yapma sözü verdi.

ŞEYHLER MAHALLESİ’NE YENİ KONUTLAR YAPILIYOR

Edinilen bilgilere göre, Şeyhler Mahallesi'ne toplamda 73 deprem konutu yapılması planlanıyor. Şu ana kadar 40 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi, 33 konut ise inşaat aşamasında. Depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Kaynak: İHA