Türkiye'nin savunma sanayisinde öncü rol oynayan insansız hava araçları (İHA) ve silahlı insansız hava araçları (SİHA) alanındaki ilerlemeleri, global arenada büyük ilgi görüyor.

Bu kapsamda, Baykar'ın geliştirdiği yerli ve milli imkanlarla üretilen Bayraktar TB3 SİHA'nın 19. deneme uçuşunun başarı ile tamamlandığı bildirildi.

Yapılan duyuruda, Bayraktar TB3'ün 9 saat boyunca havada kalarak önemli bir performans sergilediği ifade edildi.

"TÜRK HAVACILIĞININ ALTIN ÇAĞI"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün bu başarılı uçuşunu, Türk havacılık tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendirerek "Türk havacılığının altın çağı" şeklinde nitelendirdi.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Bayraktar TB3'ün katlanabilir kanat yapısı sayesinde TCG Anadolu gibi kısa pistlere sahip gemilerden kalkış ve iniş yapabilme kabiliyetiyle dünyada bir ilke imza atacağı vurgulandı.

bayraktaric1-pdav

Marul Kafa annesi kimdir, neden öldü? Gözyaşlarına boğuldu... Marul Kafa annesi kimdir, neden öldü? Gözyaşlarına boğuldu...

2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde gerçekleştirilecek testlerle bu kabiliyetin pekiştirilmesi hedefleniyor.

GÖRÜŞ HATTI ÖTESİ HABERLEŞME KABİLİYETİ

Bayraktar TB3, görüş hattı ötesi haberleşme teknolojisiyle donatılarak, uzun mesafelerden kontrol edilebilme özelliğine sahip olacak.

Bu kabiliyeti sayesinde, deniz aşırı hedeflere karşı keşif-gözetleme, istihbarat toplama ve akıllı mühimmatlarla taarruz gibi görevleri yerine getirebilecek.

Milli SİHA'nın bu özellikleri, Türkiye'nin savunma ve caydırıcılık gücünü önemli ölçüde artıracak ve stratejik bir üstünlük sağlayacak.

Editör: İsa Aslantaş