CHP Hatay İl Başkanı Mullaoğlu:''İhsanoğlu'nu CHP Hatay il ve ilçe örgütlerimizle, milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımızla birlikte destekliyoruz''


HATAY (AA) - CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP ve MHP'nin çatı adayı önerisi Ekmeleddin İhsanoğlu'nu birlikte desteklediklerini belirtti.


Mullaoğlu, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçimini, Türkiye'nin özüne dönmesi için bir fırsat olarak gördüklerini kaydetti.


Türkiye'nin bütünleşmeye ve barışcıl politikalara su gibi ihtiyacı olduğunu ifade eden Mullaoğlu, şöyle devam etti:


''AK Parti  dışındaki hemen hemen bütün siyasi partilerin, siyasi kimliklerini bir kenara bırakarak partiler üstü ortak bir aday üzerinde uzlaşmaları, hepsinin ülke gerçeklerini ne kadar iyi gördüklerini göstermektedir. Bu ortak siyasi duruş demokrasi tarihimizde bir ilk olup, bundan sonra meydana gelecek siyasi güzelliklerin de habercisi olarak algılanmalıdır.


Bu nedenle bu değerli duraşa sonuna kadar sahip çıkıyor ve destekliyoruz. Bütün muhalefet partilerinin ortak adayı Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu; tüm kesimlere eşit yakınlıkta duran, uluslararası saygınlığı olan yüksek bir diplomat ve bilim adamıdır. İhsanoğlu'nu CHP Hatay il ve ilçe örgütlerimizle, milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımızla birlikte destekliyoruz''


Mullaoğlu'nun gerçekleştirdiği toplantıya ilçe belediye başkanları ve partililer de katıldı.


(AA)