Gaziantep'te bir kadının yumurtalığındaki 3,5 kilogram tümör ameliyatla alındı.


''Karın ağrısı'' şikayetiyle özel bir hastaneye başvuran Pembe Solmaz'ın (60) tetkiklerinde, tüm karnını dolduran 30 santimetre çapında, sol yumurtalık kaynaklı bir kitle tespit edildi.


Hasta, kitlenin büyüklüğü göz önüne alınarak acil olarak ameliyata alındı. Solmaz, 1 saat 15 dakika süren ameliyatın ertesi gününde sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.


Hastaneden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Halil Özdurak, başarılı geçen operasyon sonucunda 3,5 kilogramlık tümörün tamamen çıkarıldığını belirtti.


Kitlenin patoloji testinde iyi huylu olduğunun ortaya çıkması üzerine diğer yumurtalığı ve rahmi almaya gerek kalmadan operasyonun sonuçlandığını bildiren Özdurak, hastanın ameliyatın ikinci günü kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar rahatladığını ve sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini kaydetti.


Hasta Pembe Solmaz ise aylardır karın ağrısı çektiğini, yemek yiyemediğini ve rahat hareket edemediğini belirtti.


Ameliyat sonrasında bütün sıkıntılarından kurtulduğunu dile getiren Solmaz, ''Allah doktorumuzdan ve bizimle ilgilenen herkesten razı olsun. Aylardır bir dilim ekmek yesem karın ağrısından duramıyordum. Bütün sıkıntılarımdan kurtulduğum için çok mutluyum'' ifadelerini kullandı. GAZİANTEP (AA)