Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 sezonunun coşkusu dorukta. Ligin sekizinci haftası, futbolseverleri ekran başına kilitleyen, tansiyonu yüksek bir derbi mücadelesine sahne oldu.

Son şampiyon Galatasaray, teknik patronu Okan Buruk yönetiminde, ezeli rakibi Beşiktaş ile kozlarını paylaştı. Siyah-beyazlılarda dümenin başında tecrübeli teknik direktör Sergen Yalçın bulunuyordu. Hakem Yasin Kol’un başlama düdüğünü çaldığı kritik karşılaşma, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. Müsabaka, futbol ziyafeti sunarken, kazananı belirleyemedi ve 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Kahramanmaraş İstiklalspor'un yeni kahramanı! 6 maç 7 gol!
Kahramanmaraş İstiklalspor'un yeni kahramanı! 6 maç 7 gol!
İçeriği Görüntüle

BEŞİKTAŞ GOLLE PERDEYİ AÇTI

Mücadeleye hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, maçın henüz 12. dakikasında yıldız golcüsü Tammy Abraham'ın fileleri havalandırmasıyla skorda öne geçti. Bu gol, deplasmanda erken bir avantaj yakalamalarını sağladı.

ASLAN, 10 KİŞİ KALDI

Karşılaşmanın gidişatını değiştiren an 34. dakikada yaşandı. Galatasaray savunmasının önemli ismi Davinson Sanchez, Beşiktaşlı Rafa Silva'ya yaptığı sert müdahalenin ardından direkt kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Sarı-kırmızılılar, ilk yarının kalanını ve ikinci yarının tamamını eksik kadroyla tamamlamak zorunda kaldı.

İLKAY EŞİTLİĞİ GETİRDİ

İkinci devreye rağmen aynı 11’i sahaya süren Galatasaray, eksik oynamanın dezavantajına rağmen pes etmedi. Sarı-kırmızılılar, tecrübeli orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan’ın 55. dakikada kaydettiği golle skoru dengeledi ve mücadeleye yeniden ortak oldu. Geriye düşmelerine ve on kişi kalmalarına rağmen elde edilen bu gol, camiada büyük sevinç yarattı.

GALATASARAY LİDERLİĞİNİ PEKİŞTİRDİ

Bu beraberlikle birlikte Galatasaray, ligdeki ilk puan kaybını yaşadı. Sekiz hafta sonunda hanesine 22 puan yazdıran sarı-kırmızılılar, milli araya lider olarak girmeyi garantiledi. İç sahada Beşiktaş’a karşı yenilmeme serisini 9 maça taşıyan Cimbom, bu süreçte sadece iki kez berabere kaldı.

BEŞİKTAŞ DEPLASMAN HASRETİNE SON VERDİ

Konuk ekip Beşiktaş ise bu önemli beraberlikle, Galatasaray deplasmanında 5 maçlık kaybetme serisine son verdi. Alınan bir puanla birlikte siyah-beyazlılar, ligdeki toplam puanını 13’e yükseltti.

SIRA DİĞER MÜSABAKALARDA

Milli aranın ardından Galatasaray, ligdeki dokuzuncu hafta mücadelesinde zorlu Başakşehir deplasmanına gidecek. Beşiktaş ise bu aranın sonrasında kendi evinde Gençlerbirliği’ni ağırlayacak. İki takım da lig maratonuna kaldığı yerden devam etmek için hazırlıklarını sürdürecek.