Bu yıl fiyat hareketiyle yatırımcısının yüzünü güldüren altında, illere göre mevduat tutarları belli oldu.

Kahramanmaraşlı çiftçilere güzel haber! Destek ödemesi hesaplarda!
Kahramanmaraşlı çiftçilere güzel haber! Destek ödemesi hesaplarda!
İçeriği Görüntüle

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre yılın ilk 9 ayında illere göre altın mevduat hesapları da belli oldu.

Buna göre 907.1 milyar TL ile en çok altın mevduatı İstanbul’da oldu. Yılın ilk 9 ayına ilişkin altın mevduat artış oranlarında ise zirve Rize’nin oldu.

Eylül ayında Rize’de toplam altın mevduat tutarı 17,3 milyar TL oldu. Bu tutar 2024 yıl sonunda 6,5 milyar TL’ydi. 9 ayda artış oranı yüzde 167,4 oldu.

Rize’den sonra en çok altın mevduatını artıran iller yüzde 100,4 ile İstanbul, yüzde 99.89 ile İzmir, yüzde 97,63 ile Aksaray, yüzde 96,42 ile Mersin oldu.

KAHRAMANMARAŞ ALTIN BİRİKİMİNDE LİSTEDE YOK

Kahramanmaraş, düğün sezonlarında takılan gösterişli altınlar ve altın kültürüyle tanınıyor. Ancak BDDK’nın yayımladığı 9 aylık veriler, en çok altın biriktiren 30 il arasında Kahramanmaraş yer almadı.