Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Arığ Yapı Mühendislik Mimarlık Doğalgaz İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında iflas süreci başladı. Kahramanmaraş Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda şirketin iflasına karar verilirken, alacaklılar için başvuru süreci ve toplantı tarihi de duyuruldu.

T.C. Elbistan İcra Dairesi tarafından yayımlanan resmi ilanda, mahkemenin 3 Haziran 2026 tarihli ve 2026/193 Esas sayılı kararı kapsamında şirketin iflasına hükmettiği belirtildi. İflas süreci aynı gün saat 12.21'de başladı.

İFLAS TASFİYESİ ADİ USULDE YÜRÜTÜLECEK

Resmi ilanda, şirketin mal varlığının adi tasfiye masraflarını karşılayabilecek durumda olduğu bildirildi. Bu nedenle tasfiye işlemleri, İcra ve İflas Kanunu'nun 219. maddesi kapsamında adi usulle yürütülecek.

Süreç kapsamında alacaklıların ve şirketle borç ilişkisi bulunan kişilerin belirlenen süreler içinde gerekli bildirimleri yapması gerekiyor.

ALACAKLILARIN 1 AY İÇİNDE BAŞVURU YAPMASI GEREKİYOR

İlanla birlikte alacaklılar açısından önemli bir süre de başladı. Alacaklıların, ilan tarihinden itibaren bir ay içinde alacaklarını ve istihkaklarını kaydettirmesi gerekiyor.

Başvuru sırasında alacağı kanıtlayan senet, defter özeti ve benzeri belgelerin asıl veya tasdikli örneklerinin de ilgili makama sunulması gerekiyor.

Şirketin borçlularının da aynı süre içinde kendi bilgilerini ve borç miktarlarını bildirmesi gerekiyor.

Şirketin mallarını herhangi bir nedenle elinde bulunduran kişilerin ise bu mallar üzerindeki hakları saklı kalmak şartıyla malları belirtilen süre içinde icra dairesinin emrine teslim etmesi gerekiyor.

İLK ALACAKLILAR TOPLANTISI 22 EYLÜL'DE

İflas tasfiyesi kapsamında ilk alacaklılar toplantısının tarihi de belli oldu.

Toplantı, 22 Eylül 2026 Salı günü saat 10.00'da, Elbistan Adalet Sarayı'nda bulunan Elbistan İcra Dairesi İflas Salonu'nda yapılacak.

Toplantıya alacaklıların yanı sıra müflisle müşterek borç ilişkisi bulunan kişiler, kefiller, borcu tekeffül eden diğer kişiler veya bunların yetkili vekilleri katılabilecek.

TOPLANTIDA HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLECEK?

İlk alacaklılar toplantısında tasfiye sürecinin nasıl ilerleyeceğine ilişkin çeşitli konular ele alınacak.

Gündemde, iflas idaresi üyelerinin seçilmesi, tasfiyenin daha hızlı yürütülmesi için alınabilecek önlemler ve iflas idaresinin çalışma düzeni bulunuyor.

İflas idaresinin en geç ayda bir kez toplanarak karar alması da gündemdeki konular arasında yer alıyor. Ayrıca şirketin mal varlığı ile tasarrufun iptaline konu olabilecek işlemlerin alacaklılar tarafından incelenmesi ve oylamaya sunulması da toplantıda değerlendirilecek.

ALACAKLILARIN SÜRELERE DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR

Resmi ilanda belirtilen sürelerin özellikle alacaklılar açısından önem taşıdığı görülüyor. Alacağını bildirmek isteyen kişilerin bir aylık başvuru süresini dikkate alması gerekiyor.

Kahramanmaraş'ta Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı
Kahramanmaraş'ta Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Bu haber, yalnızca T.C. Elbistan İcra Dairesi tarafından yayımlanan resmi ilan kapsamında kamuoyuna açıklanan bilgiler esas alınarak hazırlanmıştır. Haberde herhangi bir kişi veya kurum hakkında suçlama, karalama ya da hedef gösterme amacı bulunmamaktadır.