Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün üst üste yaptığı uyarıların ardından kar yağışı Edirne merkez ve ilçelerinde sabahın erken saatlerinde başladı. Salı günü sabah saatlerine kadar süreceği tahmin edilen kar yağışı, kısa sürede kenti beyaza bürüdü. Kar kalınlığının özellikle yüksek kesimlerde artmasıyla birlikte ekipler ulaşımda aksama yaşanmaması için teyakkuza geçti.
METEOROLOJİ'DEN TRAKYA İÇİN KUVVETLİ UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgedeki hava durumuna ilişkin paylaştığı son raporda Trakya genelini uyardı. Yapılan resmi açıklamada, yağışların bölgenin doğu kısımlarında yağmur, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde ise kuvvetli kar şeklinde olacağı belirtildi. Uzmanlar; buzlanma, don olayı ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.
3 ŞUBAT EDİRNE'DE OKULLAR TATİL Mİ?
Yoğun kar yağışı ve fırtına uyarısı sonrası öğrenci ve velilerin gözü Edirne Valiliği'ne çevrildi. Özellikle Enez, Havsa, İpsala, Keşan, Lalapaşa, Meriç, Süloğlu ve Uzunköprü ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, 3 Şubat Salı günü için bir tatil kararı bekliyor. Kar yağışının etkisini artırdığı şu saatlerde, ulaşımda yaşanabilecek zorluklar sebebiyle tatil beklentisi yükseldi.
EDİRNE VALİLİĞİ SON DAKİKA TATİL AÇIKLAMASI
Edirne Valiliği, şu an itibarıyla 3 Şubat Salı günü için il genelinde veya belirli bir ilçede okulların tatil edildiğine dair resmi bir açıklama yapmadı. Valilikten konuyla ilgili yeni bir duyuru gelmediği sürece Edirne'deki tüm eğitim kurumlarında dersler planlanan saatinde devam edecek. Yetkililer, resmi kanallardan yapılacak bilgilendirmelerin takip edilmesi gerektiğini vurguladı.




