Kahramanmaraş Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan yüksek öğrenim öğrencilerine geçen yıl başlattığı aylık 100 YTL karşılıksız burs vermeye devam edecek.

Ağustos ayı olağan meclis toplantısında görüşülen bursla ilgili olarak belediye meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Mustafa Poyraz; şunları kaydetti:

“Gelir düzeyi düşük ailelerin yüksek öğrenim gören çocuklarının kitap, kırtasiye, beslenme ve ulaşım gibi ihtiyaçlarını karşılamak, dolayısı ile öğrencilerin ailelerine de yardımcı olmak, ülkemizde yüksek öğrenim görenlerin sayısının artırılmasına ve eğitim seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmak amacı ile Kahramanmaraş Belediyesi bütçesinden aktarılan kaynak ve şartlı bağışlarla oluşturulan burs vermeye bu yıl da devam edeceğiz.”

Başkan Poyraz, Kahramanmaraş doğumlu olan, kent merkezinde ikamet eden ve yine Kahramanmaraş sınırları içerisinde bir liseden mezun olarak çeşitli üniversite ve yüksek okulda veya Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde öğrenim gören başarılı ve muhtaç öğrencilere burs verileceğini ifade etti.

Bu arada; ekonomik koşulların ağırlaşması nedeni ile burs verilecek öğrenci sayısının azaltılarak burs miktarının artırılması görüşleri de ileri sürüldü. Ancak; yapılan görüşmelerin ardından geçen yıl olduğu gibi bu yılda da 500 öğrenciye 8 ay boyunca ayda yine 100 YTL burs verilmesi görüşülerek kabul edildi. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin Şekerdere Bulvarı üzerindeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları istendi. Başkan Poyraz, geçen yıl 2 bin öğrencinin başvuruda bulunduğunu bu yıl ise daha fazla sayıda başvurunun beklendiğini ise sözlerine ekledi.

BURSTAN YARARLANMA ŞARTLARI

1- Öğrencinin normal öğrenim süresi içinde okuyor olması. Açık Öğretim Fakültesi ve yüksek lisans öğrencileri ile yurt dışında eğitim gören öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.
2- Milli Eğitim ve Kredi Yurtlar Kurumu burslarından sadece birini alıyor olması. Her iki bursu birlikte alanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.
3- Öğrencinin yardıma muhtaç olduğunu belgelemesi
4- Öğrencinin eğitim-öğretim hayatında yüz kızartıcı disiplin cezası almamış olması
5- Eğitim bursu almaya hak kazanan öğrencilerin sonraki yıl için başvuruda bulunması halinde burs aldığı yılda sınıf geçtiğini belgelemesi.

KOMİSYON DEĞERLENDİRMESİNDE DİKKATE ALINACAK ÖZELLİKLER

Burs için başvuranlar arasında;

1- Şehit ve gazi çocukları
2- Yetim ve öksüz olanlar
3- Engelli öğrenciler
4- Belediye personeli
5- Ailenin 1’den fazla çocuğu fakülte veya yüksekokulda okuyor olması
6- Hazırlık veya 1. sınıf öğrencisi olmak
7- Daha önce 4 yıl veya daha fazla süreli okul bitirenler de burs alamazlar. (Ajans 46 - www.kanal46.com)




Editör: TE Bilisim