Kahramanmaraş Merkez Senem Ayşe Anaokulunda önceki gün yaşanan bir olay bu kadar olmaz dedirtti. Ders bitimine 30 dakika kala okuldan yürüyerek çıkan bir çocuğu annesi şans eseri okulun çevresinde buldu. Aile, okul yönetiminin kendilerine gerekli açıklamayı yapamadığını öne sürürken savcılığın yolunu tuttu.  


Çocuklara okulu sevdirmek için köklü bir değişikliğe giden sistem bütün yurtta sorunlu başladı. Okulların açıldığı ilk gün Kahramanmaraş Merkez Senem Ayşe Anaokulunda yaşanan olay bu kadar olmaz dedirtti. Ders esnasında okulun güvenliğini atlatarak dışarıyı çıkan bir çocuğu annesi şans eseri buldu. 3.5 yaşında vızır vızır trafiğin arasına giren çocuğun annesi tarafından bulunması derin bir nefes aldırdı. Aile hemen durumu okul yönetimine bildirdi. Aile, okul müdürünün: “Bir şey olmamış, zaten Kahramanmaraş’ta çocuklar ne kaçırılır ne de araç çarpar” dediğini öne sürdü. Bu açıklamayı yeterli bulmayan Anne Şebnem Demir ise direkt savcılığın yolunu tuttu.


BİZ ÇOCUĞUMUZU DERS ESNASINDA DIŞARIYA ÇIKSIN DİYEMİ OKULA GÖNDERİYORUZ?


Oğlu Okan Demir’i okulun 200-300 metre civarlarında bulan anne Şebnem Demir Manşet Gazetesine şunları anlattı: “Oğlumu öğlen saatlerinde okula bıraktım. Oğlumun dersinden sorumlu öğretmene kalmam gerekir mi? diye sordum. Öğretmeni ise ‘Sizin burada kalmanız oğlunuzu etkiler’ dedi. Bunun üzerine eve gittim. Okulun ilk günü olduğu için oğlumu servise yazdırmamıştım. Bunu da öğretmenine söyledikten sonra okuldan ayrıldım. Sonra annelik içgüdülerim ağır bastı, okul çıkışından yarım saat önce okula tekrar gittim. Dolmuştan indiğim esnada oğluma benzer birinin kavşağa yaklaşık 10 metre kala yürüdüğünü gördüm. Bir an rüya olduğunu zannettim. Sonra çocuğa oğlumun ismiyle seslendim. O da ağlayarak anne dedi. Koşarak oğlumun yanına gittim. İlk şoku atlattıktan sonra öğretmenini aradım. Oğlum nerede diye sordum. Öğretmeni de okulda olduğunu söyledi. Bunun üzerine telefonu kapatarak hemen eşimi aradım. Eşim ile hemen okul müdürünün yanına gittik. Okul müdürü bize ilgisiz alakasız  birçok şey söyledi ve herhangi bir açıklamada bulunamadı.”


ŞİKAYETÇİ OLDUK


Demir son olarak şunları kaydetti: “Ortada yapılan büyük bir sorumsuzluk var. Biz bu sorumluluğun ortadan kaldırılması için savcılığa ve BİMER’e başvurumuzu yapıp gerekli hukuki adımları attık. Biz sorumluların tek tek cezasını bulmasını istiyoruz. Gerekli işlemler yapılırsa bundan sonra yöneticiler daha sorumlu davranır ve bizim yaşadığımız sorunu başka aileler yaşamaz.  Bu nedenle davamızın sonuna kadar arkasındayız.”    Kaynak: Mustafa Kılınç Manşet


Editör: TE Bilisim