Kahramanmaraş Piazza'nın "Kurtuluş" temalı resim yarışması sonuçlandı. Kurtuluş takvimini çocukların resimleri süsleyecek.


Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümü nedeniyle Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Kurtuluş" temalı resim yarışması sonuçlandı. "Kurtuluş Takvimi”ni süsleyecek olan resimlerden oluşan sergi ise törenle açılarak halkın beğenisine sunuldu.


12 Eser Seçildi


Fransızlara karşı başlattığı milli mücadele hareketiyle  kendi kendini kurtaran şehir olarak tarihe geçen, ardından da “Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası” ve “Kahraman” unvanı alan Kahramanmaraş'ın kurtuluş günü anısına Piazza AVM tarafından düzenlen resim yarışması ile bu destan çocukların gözünden yeniden canlandırıldı. Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren ve Piazza tarafından yaptırılacak takvimde yer alacak 12 eserin bulunduğu sergi ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.


İzleyenler Duygulandı


Açılışını Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile çok sayıda katılımcının birlikte gerçekleştirdiği sergide yer alan ve tümü Kahramanmaraş’ın kurtuluşuna adanarak çizilen resimler izleyenleri duygulandırdı. Ressam Seyfettin Çınar’ın bu sergi için özel olarak yaptığı yağlıboya tablo da büyük beğeni topladı. Törende, Piazza AVM yönetimi tarafından, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.


Hediye Yağmuru


Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. Yarışmanın 1’incisine Arçelik’ten Grundig Notebook, 2’nciye Sony video kamera, 3’üncüye ise çeyrek altın hediye edildi. 12 eserin ödüllendirildiği yarışmada ayrıca ilk 3 dereceyi alan eserlerin sahiplerine kupa ve madalya, mansiyon ödülüne layık görülen 9 yarışmacıya ise madalya verildi.


Takvim Olacak


Yarışmada dereceye giren ve sergilenen 12 resim Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi tarafından 12 Şubat Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Bayramı’na özel olarak hazırlanacak takvimde yer alacak. Takvim, Kahramanmaraş halkına 12 Şubat tarihinde ücretsiz olarak dağıtılacak.


Piazza AVM, geçen yıl da Kahramanmaraş Belediyesi ve Gazeteci Sermet Çuhadar'ın katkılarıyla, "Eski Kahramanmaraş Fotoğrafları" sergisi açmış ve bu sergiden seçilen fotoğraflarla bir takvim hazırlamıştı.
Piazza AVM, bu yılki etkinliğe çocukları da dahil ederek, genç beyinlerin 12 Şubat’ın anlam ve önemini daha iyi algılamalarına katkı sundu.