Kahramanmaraş Özel Ali Kenger Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi (PDR) tarafından dönem sonunda düzenlenen Anne Okulu'nu başarıyla tamamlayan velilere karneleri verildi.

Yaşam Boyu Sürekli Eğitim Projesi kapsamında altı haftayı kapsayan "Anne Okulu" seminerlerinde katılımcılara anne baba tutumları, sevgi diller, ergenlik, televizyon, bilgisayar, cep telefonu kullanımı, iletişim ve engelleri ile ilgili bilgiler verildi. Bu semineri başarıyla tamamlayan veliler çocuklarının sevinçlerine kendileri de karne alarak ortak oldu.

Eğitimi aileden bağımsız ele almanın mümkün olmadığını söyleyen Özel Ali Kenger Lisesi Müdürü Kenan Çekiç, "Öğrencinin eğitim ve başarısında öğrenci-öğretmen ve aile üçlüsünün birlikte uyum içerisinde hareketi bir zorunluluktur. Bu açıdan ailelerden özellikle annelerden beklentilerimizi bu seminerlerle aktarmaya çalıştık. Seminere katılan duyarlı velilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Okulun rehber öğretmeni Psikolojik Danışman Gül Güven Gül ise, "Günümüz eğitim sisteminde öğrencilere istendik davranışları kazandırmamız için ailelerin desteğini almak şarttır. Bu bakımdan anne baba birlikte ebeveynlere de bir dizi seminer planlıyoruz." diye konuştu.
(CİHAN)
Editör: TE Bilisim